|

Seyahat öncesi bunu mutlaka yaptırın

Türkiye Hudut Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü de Afrika’ya uçacak Türk vatandaşlarının hastalıklara yakalanmaması için gerekli önlemleri almalarını istedi. Türkiye Hudut Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü oluşturduğu Seyahat Sağlık Birimi ile riskli ülkelere uçacak yolcular korunabilmesi için gerekli bilgileri web sitesi aracılığı ile sunarken ücretsiz olarak aşı yapıp, hap dağıtıyor.

Yeni Şafak
12:03 - 25/06/2015 Perşembe
Güncelleme: 12:04 - 25/06/2015 Perşembe
DHA

Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Müdürlüğü, seyahat hastalıklarına dikkat çekti, özellikle Afrika'ya uçacaklara aşı uyarısında bulundu.



SEYAHAT SAĞLIK BİRİMİ BÖLGE BÖLGE UYARIYOR


Doktor Aykut Cengiz Kavak bu tür hastalıkların genellikle sık seyahat edenlerde görüldüğünü belirterek, "Bizim sağlık merkezimizin içerisinde seyahat sağlık hizmeti birimimiz var. Vatandaşlarımız bu hizmete başvurdukları zaman gidecekleri bölgeye göre kendilerine risk haritası çıkarıyoruz. Hangi aşıları olmaları, gitmeden önce hangi koruyucu hapları almaları, dönüşte de eğer hastalanırlarsa hangi şartlarda, hangi hastanelere başvurmaları gerektiği gibi detaylı bir bilgilendirme yapıyoruz" dedi.



AŞI VE HAPLAR ÜCRETSİZ


Doktor Kavak alınacak önlemler nakkında ise şunları söyledi: " Bir kere önce bizim web sayfamızı ziyaret etmeliler. 444 77 34 bizim seyahat sağlık hattımız var. Oradan da bilgi alabilirler. Daha sonra randevu alarak bize gelip bizde o bölge ile ilgili belirlenmiş aşıları ve sıtmaya karşı özellikle korunma sağlayan tabletleri temin edebilirler.



SITMA HAPLARI SEYAHAT SAĞLIK MERKEZLERİNDEN TEMİN EDİLEBİLİR


Bu hapları biz genel müdürlük olarak ithal ediyoruz ve vatandaşlarımıza ücretsiz olarak dağıtımını yapıyoruz. O bölgelere seyahat etmeden en az 20 gün önce bize gelmelerini istiyoruz. Çünkü gitmeden bu hapa bir iki gün içinde başlamaları gerekiyor. Orada kaldıkları süre boyunca her gün almaları gerekiyor. Döndükten sonra da bir hafta bu hapı kullanmaları gerekiyor. Bu hapı eczanelerde bulma şansı yok. O yüzden mutlaka bir seyahat sağlık merkezine başvurmaları gerekiyor."






#sıtma
#sıtma hapları
#Seyahat Bağlık Birimi
9 yıl önce