|

Sony'den uygun fiyatlı 'kamerafon': Xperia M5

Sony, akıllı telefon dünyasında pek de karşılaşmadığımız türden bir model tanıttı bugün. Şöyle ki orta seviyede konumlandırabileceğimiz cihazın kamerasına baktığımızda karşımıza üst segment bir çözüm çıkıyor.​

Yeni Şafak
10:43 - 3/08/2015 Pazartesi
Güncelleme: 16:20 - 12/08/2015 Çarşamba
Diğer

Sony, akıllı telefon dünyasında pek de karşılaşmadığımız türden bir model tanıttı bugün. Bildiğimiz gibi genelde üreticiler cihazlarını 'dengeli' bir biçimde tasarlamaya çalışırlar. Yani örneğin giriş seviyesi bir modelde güçlü yongaseti göremeyiz yahut üst seviye bir modelde basit bir kamera olmaz vs. vs.



İşte Sony'nin yeni akıllısı Xperia M5 bu bağlamda kamera odaklı fakat uygun fiyatlı bir model arayanların ihtiyaçlarını karşılayacak türden. Şöyle ki orta-üst seviyede konumlandırabileceğimiz cihazın kamerasına baktığımızda karşımıza üst segment bir çözüm çıkıyor.







Tabii önce genel bir göz gezdirelim:



Gördüğümüz gibi model aslında

tam kıvamında

tasarlanmış. Her zaman dediğimiz gibi cep telefonu gibi ufak ekrana sahip cihazlarda 2K çözünürlüğün pratikte bize bir faydası yok. Haliyle 5-inç büyüklüğe FHD çözünürlük gayet dengeli bir tercih. Diğer yandan yine bu sayede yongaseti de her türlü oyunun üzerinden rahatlıkla kalkabiliyor. Ki zaten Mediatek'in tepe seviye Helio X10 ailesinin üyelerinden birisi olan MT6795 (8 çekirdek@2.0GHz + IMG Rogue G6200 GPU) başlı başına oldukça güçlü bir yongaseti.





Gelelim en önemli kısma, yani kamerasına:


21.5MP çözünürlüğünde Exmor RS sensörle donatılan kameranın diyafram aralığı f/2.2 iken maksimum ışık duyarlılığı ise ISO3200 seviyesinde. 4K video kayıt desteği de sunan kameranın en öne çıkan detayı ise melez (hibrit) oto odaklanma özelliğine sahip oluşu. Bu arada hızlı derken 250ms gibi ciddi bir hızdan söz ediyoruz. Keza benzer şekilde en düşük odaklanma mesafesi de 100mm gibi oldukça iyi değere sahip. Tek eksiği diyafram aralığı bizce. Hani f/2.2 yerine f/1.9 olsaymış gerçekten tadından yenmeyecekti. Bu arada 13MP'lik ön kamerasının da oto. odakşlanma desteğine sahip olduğunu not olarak düşelim.





Siyah, beyaz ve altın renk seçenekleri ile önümüzdeki günlerde raflardaki yerini alacak olan modelin ilk pazarı Uzakdoğu ile Rusya olacak. Akabinde Avrupa pazarına girişini gerçekleştirecek. Net fiyatı belli değil ama Sony'nin uygun fiyatlı olacak taahhütünden hareketle ülkemize girişinin +/-1,500 TL dolayında gerçekleşeceğini umut ediyoruz.



#sony
#akıllı telefon
#android
#kamera
#xperia m5
9 yıl önce