|
Bir gün bedelini ödeyecek Batı

Eğer bir ilahi adalet varsa bu dünyada, eğer haksızlıklar, zulümler karşılıksız kalmayacaksa, tüm yaptıklarının bir gün bedelini ödeyecek Batı.



Belki bir temenni, belki bir teselli, belki bir dua, belki de boş bir avuntu... Ancak bu dünyaya bu kadar kötülük eken Avrupa'nın, Batı'nın bir gün bunu biçeceği gün gelecek.



Belki bizim ömrümüz bunu görmeye yetmeyecek, belki çocuklarımız da bunu görmeyecek, ancak bir gün, bir insan gözü, Batı'nın yaptıklarının bedelini ödeyeceğini görecek.


Atlantik Okyanusu'nun dibinde, boynunda zincirlerle yatan, on binlerce 'zenci' kölenin çocukları, torunları, atalarına yapılan bu zulmün hesabını, Detroit'te, Şikago'da, New York'ta ödetildiğini görecek.



Virginya'nın tütün tarlalarında, bileklerinde zincirlerle çalışırken, açlıktan ölen, hemen oracıkta zincirleriyle gömülen bir kölenin ahı, bir gün o tarlalar üzerine inşa edilen Beyaz Saray'dan sorulacaktır.



Toprak, bağrında gömülü köle zincirlerini bir gün dışarı atacak ve o zaman insanlık ne çok Afrikalı siyah hayatın buralara gömüldüğünü anlayacaktır.


Arizona'nın kızıl topraklarında, Grand Kanyo'nun diplerinde, Ohio'nın çöllerinde öldürülüp, atılmış Kızılderili bedenlerinin sayısını unutsa da beyaz adam, bir gün onların çocukları bu gerçeği dünyaya haykıracaktır.



O zaman, özgür Kızılderili kabilelerinin çadırlarını yakıp, onların yerine kumarhaneler inşa eden beyaz adamın parlak ışıklı Las Vegas şehrinin, aslında bir katliam mezarlığı olduğu anlaşılacaktır.



Bir gün biz görmesek de, çocuklarımız görmese de, özgürlükler ülkesinin kan ve göz yaşı üzerine kurduğu medeniyetleri, intikamını almaya gelen zencilerin, Kızılderililerin, Latinlerin ve yerlilerin ruhlarıyla yüzleşecektir.


Asya'nın Muson yağmuru sularından daha çok, yerli kanıyla sulandığını, bunu da demokrasinin en büyük savunucusu görünen İngilizler tarafından yapıldığını görecek herkes.



Mali'de, Malezya'da, Srilanka'da, Hindistan'da sel gibi akan yerli kanının çay tarlalarını suladığını, sonra bu çayların, Saat 5'de, İngiliz asilzadelerinin önüne sütle karıştırılarak servis edildiğini anlayacağız.


Afyon içirildiği için ölen, içmeye dirediği için kurşuna dizilen, Han Sülalesi'nin son kalanlarının, ateş kusan toplarla yok eden İngilizlerin gerçek hikayesini, tüm dünyaya bir gün bir Çinli haykıracak.



Özgürlük dediklerinin esaret, adalet dediklerinin zulüm, insan hakları dediklerinin kölelik olduğunu çoktan anlayan, Kenyalının, Zanzibarlılının, Somalinin çocukları, bir gün atalarının hesabını bu yalancılardan soracaktır.


Ruanda'da, uyuşturucu ve alkol bağımlısı yapıp, sonra satırlarla birbirini öldürmesini teşvik eden Fransa, Paris'in sokaklarında, öldürdüğü bu insanların utancını yaşayacak bir gün.



Güney Afrika'nın altın ocaklarında, elmas ocaklarında çalışmaya zorlanan köle çocukların, feryat ederek toprağa gömülen bedenleri, bir gün Amsterdam'ın, Londra'nın, Brüksel'in banliyölerinde büyümüş olarak ortaya çıkacak ve öcünü alacaktır.



Biz görmesek de, çocuklarımız görmese de, bir gün Portekiz'in, sömürge gemilerinden atılan toplarla parçalanan bedenlerin, Angola'da, Mozambik'te, Gine'de topraktan fışkırır gibi, ortaya çıkacağını ve intikamını alacağını göreceğiz.


Lain Amerika'da İspanyolca konuşan tüm ülkelerde, İnka efsanelerinden daha çok, İspanyol katliamlarının anlatıldığını göreceğiz bir gün. Kolomb'un, Vasco da Gama'nın, Americo Vespuci'nin ölümüne neden olduğunu tüm yerlilerin ahıyla mezarlarından dirileceğine şahit olacağız.



O zamanki dünya nüfusunun dörtte birini, batının sömürgeleştirmek için işgal ettiği topraklarda öldürüldüğünü, bunu yaparken hiçbir acıma, vicdan, utanç hissetmediklerini yazdı bu tarih. Bir gün tarihin küflü sayfalarından çıkar gibi, zulme uğrayanların çıkıp geleceğini ve bu katliamların hesabını soracağını görecek insanlık.


Kuzey Afrika'da, Ortadoğu'da, Afrika'da, Asya'da sadece Müslüman olduğu için köleleştirilen, sürülen, vurulan, öldürülen sayısı bilinmez masumun, biz görmesek de, çocuklarımız görmese de bir gün Batı'dan intikamının alınacağını görecek dünya.



Bir gün, biz görmesek de, çocuklarımız görmese de, Batı yaptıklarının bedelini kesinlikle ödeyecek. Belki de ilahi adalet bunu Batı'nın kendisine yaptıracak.



#Grand Kanyo
#Lain Amerika
#Ortadoğu
#İnka efsaneleri
7 yıl önce
Bir gün bedelini ödeyecek Batı
İkiyüzlü dünyanın 200 günü
Garson nereye baksın?
İnsafsız takas!
Erdoğan’ı/AK Parti’yi Kürtsüz bırakma operasyonu…
Riyakâr Bey ile ‘Yamyam’ Biraderler