|
Quaresma yetemedi

Beşiktaş'ın en düşük galibiyet oranı yakaladığı, en çok sürpriz yaşadığı rakipti Başakşehir. Bunu bir yere not ederek başlayalım. Başakşehir'in golüne kadar Beşiktaş'ın iki net gol pozisyonu var Gomez ile. Biri gol olsa maçın seyri değişecek; '-se -sa'larla iş olmaz; Başakşehir attı; skoru ve psikolojik üstünlüğü lehine çevirdi.



Stoper Necip ve Alexis Douglas ikilisi olunca; performanslarına, uyumlarına daha dikkatli baktık ister istemez. İki stoperin arasına atılan her top tehlike oldu. Yenen gollerde direkt sorumlu tutamayız ancak çarkın sağlıklı işlemediği aşikardı.



Beşiktaş, yediği golden sonra Başakşehir kalesine iyice yüklendi; devre bitene kadar Gomez'in ayağından kaçan gol sayısı 4 oldu. Biri gol olsa, çok farklı senaryo çizileceği kesindi.



Devre arasında şöyle bir sosyal medyanın nabzını tuttum da; özellikle ilk yarıdaki son 20 dakikalık oyun Beşiktaşlıyı umutlandırmış olacaktı ki; büyük çoğunluk Beşiktaş'ın maçı çevireceği görüşündeydi. Ancak bunun bir gol daha yiyerek olacağı pek tahmin edilmezdi.



54'te duran toptan gelen gol, Beşiktaş'ın hızını bir süre kesip. Beşiktaş savunmasında çarkın sağlıklı işlemediği, işte burada kendisini belli etti; duran toptan gelen golde adam paylaşımı iyi yapılamadı.



İkinci yarıda kıpırdanma beklenen Beşiktaş, son yarım saate kadar ilk yarıyı bile aratır görüntüdeydi. Ve bu tabloyu değiştirecek ofansif anlamda kulübede Quaresma ve Cenk Tosun vardı; Şenol Güneş ikisini birden denedi. Portekizli, oyuna hareket getirdi; fitili ateşleyen ilk gol de bu iki oyuncunun organizasyonundan geldi. Ben teknik direktör Şenol Güneş'in Quaresma'ya daha fazla süre verme görüşünde olanlardanım. Olcay, dün aynı etkiyi gösteremedi saha içinde. 2. gol öncesi de serbest vuruşa neden olan Quaresma. Beşiktaşlı, maçın başında kaybedilen iki puana üzülebilirdi ancak 2-0'dan sonra alınan 2-2'lik skor, beraberliği 1 puan kazancı haline getirdi.



Bir sözümüz de hakem Ali Palabıyık'a; Mehmet Batdal'a ilk sarı kartı veriyorsan, aynı pozisyonun daha sert olanında ikinci sarıyı çıkartmalısın. Çıkaramıyorsan, ilkini verme. İlkinde de zaten sarı kart ağır karar.


#Beşiktaş
#Quaresma
#berabere
8 yıl önce
Quaresma yetemedi
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı
Genişletilmiş teröristan projesi böyle çöktü
İsrail’le ticaret ve Deutsche Welle