Arife günü mesajları ve sözleri

Resimli, anlamlı, dualı, en güzel arefe arife günü mesajları Kurban Bayramına gireceğimiz şu günlerde vatandaşların takibinde. Dini bayramlarımızdan olan Kurban Bayramı 28 Haziran 2023 tarihinde idrak edilmeye başlanacak. Arefe günü ise 27 Haziran Salı gününe denk gelmekte. Sosyal medya hesapları üzerinden resimli arefe mesajı görsellerini paylaşmak isteyenler dualı, ayetli bayram arefesi sözlerini internet üzerinden araştırıyor. İşte en güzel, kısa ve özlü arefe mesajları.

Arefe günü mesajları resimli kısa anlamlı

Arefe günü mesajları, Kurban Bayramı öncesinde vatandaşlar tarafından sevdikleri ile paylaşılması adına en çok aranılanlar arasında yerini aldı. En anlamlı ve resimli arefe günü kutlama mesajlarını sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. En güzel arefe günü mesajları 2023, arefe günü mesajları resimli ve hadisli seçenekleri sabahın ilk saatlerinde araştırılmaya başlandı.

Bayramın müjdecisi arefenin anlam ve önemini anlatmak isteyenler, Arefe günü mesajları seçeneklerini inceliyor. En anlamlı ve resimli Arefe günü kutlama mesajlarını sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Arefe günü mesajları sevdiklerinize göndermek için birkaç yöntem kullanabilirsiniz. Bunların başında kuşkusuz kısa mesaj yani SMS'ler geliyor. Bunun dışında Facebook, Twitter, Instagram ya da WhatsApp uygulaması üzerinden gönderebilirsiniz. Arefe günü sözleri ve mesajları gönderecekseniz aşağıda derlediklerimize göz atabilirsiniz.

Arefe günü mesajları 2023: En güzel, kısa, anlamlı Arefe mesajları

Resimli Arefe günü kutlama mesajları

Arefe nedir?

Arefe (Arife), herhangi bir dinî bayramdan önceki gün. Arife günü aslen hicrî kâmerî Zilhicce ayının 9. günüdür ve bu gün Kurban Bayramı'ndan önceki, terviye gününden sonraki gündür. Ancak zamanla Ramazan Bayramı için de kullanılmaya başlanmıştır. Bunun yanı sıra herhangi bir şeyden önceki gün anlamında da kullanılır.

Arefe ne anlama gelir?

Arife sözcüğü en geç 1400'lü yıllarda Arapça "arafat" (irfan, bilme) sözcüğünden Türkçeye geçmiştir. Muhtemelen "geleceği haber verme" anlamındaki irafat sözcüğünden gelir. Arapça orijinalinin etkisiyle Türkçede arefe şeklinde kullanımına da rastlanır. Sözcük "Arefe" haliyle Türkçede kadın ismi olarak da kullanılır. Arife sözcüğünün Türkçede "herhangi bir şeyden önceki gün" anlamında kullanımına ise ilk kez 1945 yılında rastlanır.

ÖZGÜN
Arefe günü sevabı nedir? Arife orucu ne zaman tutulur, tek gün tutulur mu? Arefe orucu hadisleri var mı?