Bedelli askerlik başvuru tarihleri uzayacak mı?

600 bin kişiden fazla başvuru yaptığı bedelli askerlik başvurularında sona geliniyor. Henüz başvurularını tamamlamayanlar bedelli askerlik başvuruları için askerlik şubelerine gidiyor. Şubelerdeki uzun kuyruklar bedelli askerlik başvuru tarihlerinin uzayıp uzamayacağı konusunu gündeme getiriyor.

Haber Merkezi Diğer
Bedelli askerlik başvuru tarihleri uzayacak mı? sorusunun yanıtı haberimizde.

Bedelli askerlik başvuru tarihleri uzayacak mı? sorusunun yanıtı haberimizde. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar bedelli askerlik başvuru tarihlerinin uzayıp uzamamasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Bedelli askerlik başvuru kılavuzu asal.msb.gov.tr adresinden yayınlandı.

1. E-Devlet kapısı (www.turkiye.gov.tr) üzerinden alınacak barkodlu ödeme belgesinin çıktısı ve Nüfus Hüviyet Cüzdanı ile birlikte bu belgede belirtilen banka şubelerinden herhangi birine giderek söz konusu bedeli yatıracak.

2. Barkodlu ödeme belgesi ve bedelin yatırılmasını müteakip bankadan alınacak üç (3) adet banka dekontunun aslı ile birlikte en yakın Askerlik Şubesi Başkanlığına bizzat başvurulması gerekecek.

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURU SÜRELERİ UZAYAKCAK MI?

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar bedelli askerlik başvuru tarihlerinin uzayıp uzamamasıyla ilgili yaptığı açıklamada "Şu ana kadar 672 bin 306 gencimiz internet üzerinden, elektronik postayla müracaatlarını gerçekleştirdi. Dekontlarını askerlik şubelerine teslim edenlerin sayısı bugün itibariyle 377 bin 410. Herkesin en uygun zamanda askerlik yapmasını sağlayan bir sistemi umuyorum yakın bir gelecekte yürürlüğe sokmaya çalışacağız. Askerlik şubelerimiz gerekli yerlerde 24 saat görev yapacak. 3 Kasım'dan önce bütün müracaatların bitmesini sağlayacağız." dedi

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTİYOR?

3 Ağustos 2018 tarihinde başlayan bedelli askerlik başvurularının, 3 Kasım 2018 tarihinde bitecek.

BEDELLİ ASKERLİK 4. CELP TARİHİ NE ZAMAN?

Bedelli askerliğe başvuruda bulunan vatandaşlar 4. celp tarihi için arayışa geçti. 3 Kasım'da sona erecek olan bedelli askerlik başvuruları sonrasında 4. celp için tarih belirlenecek.

Bedelli askerlik hakkında sıkça sorulan sorular