ABD Ankara Büyükelçisi Jeff Flake'ten Türkiye ve Yunanistan açıklaması: Ege'de taraf tutmuyoruz

Ege'deki Türkiye-Yunanistan gerilimiyle ilgili ABD'den flaş bir açıklama geldi. ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake "ABD Ege'deki ortakları arasında taraf tutmuyor" ifadelerine yer verildi.

Haber Merkezi Diğer
ABD Ankara Büyükelçisi Jeff Flake

ABD'den Ege'deki son gelişmeler ve Yunanistan ile ilgili yeni bir açıklama geldi. ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry L. Flake, Washington'ın Ege'deki pozisyonunda bir değişiklik olmadığının altını çizdi ve Atina ile savunma alanındaki iş birliğinin NATO’nun doğu kanadını güçlendirmeye yönelik olduğunu belirtti.

Büyükelçiliğin resmi hesabından da yayınlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

23 ada Amerikan silahıyla dolu: İkinci sırada Almanlar var

'Amacımız bölgenin tamamında barışın, güvenliğin ve istikrarın sağlanmasıdır'

Son dönemde bana ABD’nin Ege’de güvenliğe ilişkin pozisyonunda bir değişiklik olup olmadığı sorusu yöneltiliyor. Bu soruya cevabım “Hayır”. NATO Müttefiklerimiz Türkiye ve Yunanistan ile güvenlik alanındaki iş birliğimiz, ortaklardan biri lehine taraf tutmaya ya da dengeyi bozmaya yönelik bir tutuma dayanmamaktadır. Şu anda ortak çabalarımız, Rusya’nın Ukrayna’daki acımasız ve nedensiz savaşını sonlandırmaya odaklanmaktadır. Türkiye, özellikle gıda güvenliğini ileri bir noktaya taşıyarak ve Ukrayna ile Rusya arasında diyaloğu geliştirerek değerli bir destek sağlamayı sürdürmektedir. Yunanistan ile savunma alanındaki işbirliğimiz, Ukrayna’yı ve Orta ve Doğu Avrupa’daki NATO müttefiklerimizi destekleyerek, NATO’nun doğu kanadını güçlendirmektedir. NATO Müttefiklerimiz Türkiye ve Yunanistan ile paylaştığımız başlıca hedef, bölgenin tamamında barışın, güvenliğin ve istikrarın sağlanmasıdır.