Trump'tan koronavirüse yeni isim: Çin Virüsü

Koronavirüs salgını tüm dünyayı kasıp kavururken ABD Başkanı Donald Trump'tan bu virüse yeni isim geldi. Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Amerikan endüstrisini destekleyeceklerini aktaran Trump, koronavirüse "Chinese Virus" (Çin Virüsü) dedi.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Donald Trump

ABD Başkanı Donald Trump, Amerikan endüstrisini içinde bulunmuş olduğu ekonomik krizden kurtarmak için sözler verirken koronavirüsü "Chinese Virus" (Çin Virüsü) olarak adlandırdı.

  • Trump, sosyal medyada kullanmış olduğu "Çin Virüsü" tabirinden dolayı sert tepkiler alırken, pek çok kullanıcı kendisini ırkçılıkla suçladı.

İtalyanlar koronavirüs nedeniyle alışveriş kuyruğunda araya mesafe koyuyor
İtalya'da acil ihtiyaçları gidermenin dışında sokağa çıkmayan halk, market ve eczane gibi noktalarda araya mesafe koyarak bekliyor.


ABD'de geliştirilen bir koronavirüs aşısı bugün ilk kez Washington eyaletinde test edilecek. Ulusal Sağlık Enstitülerince fonlanan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının testi Seattle'daki Kaiser Permanente Sağlık Araştırma Enstitüsünde yapılacak. Testin sağlıklı 45 gönüllü deneğe uygulanacağını aktaran yetkililer, bu kişiye virüs bulaşma riskinin bulunmadığını ve testin sadece aşının yan etkilerini test edeceğini bildirdi.

FOTOĞRAF 8
Çin'den koronavirüsü 15 dakikada tespit eden buluş
Koronavirüs salgını tüm dünyayı etkisi altına almaya devam ederken Çin'in Ankara Büyükelçiliği, sosyal medya hesabından bu virüse ilişkin yeni bir gelişme yaşandığını duyurdu. Dünya genelinde binlerce insanın hayatını kaybetmesine sebep olan koronavirüsü 15 dakikada tespit eden bir test üretildiği açıklandı.

İtalya Başbakanı Conte'den korkutan açıklama: Virüs henüz zirve yapmadı

İngiltere'den koronavirüse karşı tepki çeken strateji: Yüzde 60’ına virüsün bulaşması beklenecek