ABD Dışişleri Bakanlığı Afganistan'a özel temsilci atadı: Kadın haklarıyla ilgilenecek

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Afganistan'dan çekildikten sonra Afgan kadın, kız çocukları ve insan hakları konuları ile ilgilenecek özel temsilci atadığını açıkladı. Blinken, "Tüm Afganların siyasi, ekonomik ve sosyal kapsayıcılık içinde yaşayabileceği ve gelişebileceği barışçıl, istikrarlı ve güvenli bir Afganistan istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Antony Blinken

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, daha önce Birleşmiş Milletler (BM) çatısı altında barış inşa görevlerine de destek vermiş olan Rina Amiri'nin Afgan Kadınları, Kız Çocukları ve İnsan Hakları Özel Temsilcisi olarak atandığını duyurdu.

DÜNYA
ABD'ye yaklaşık 1450 Afgan çocuk aileleri olmadan tahliye edildi
  • Amiri'ye kıdemli danışman olarak da Stephenie Foster'ın atandığını belirten Blinken,
  • ifadesini kullandı.

DÜŞÜNCE GÜNLÜĞÜ
İstersek Afganistan’daki insani krize engel olabiliriz!

"BARIŞÇIL VE GÜVENLİ BİR AFGANİSTAN İSTİYORUZ"

Blinken "Özel Elçi olarak Amiri, benim, bu yönetim ve ABD ulusal güvenliği için kritik öneme sahip tüm çeşitlilikleriyle kadınların, kız çocuklarının ve diğer risk altındaki toplulukların insan hakları ve temel özgürlükleri gibi konularda çalışacak. Tüm Afganların siyasi, ekonomik ve sosyal kapsayıcılık içinde yaşayabileceği ve gelişebileceği barışçıl, istikrarlı ve güvenli bir Afganistan istiyoruz. Özel Elçi Amiri bu amaç için benimle yakın iş birliği içinde çalışacak." değerlendirmesinde bulundu.

  • ABD, ağustosta Afganistan'dan çekilmiş ve çekilme sırasında ülkede büyük kaos yaşanmıştı.