ABD’de devlet okullarında İslamofobi artıyor: Yüzde 72 artış var

ABD’nin Massachusetts eyaletindeki devlet okullarında 2022’de İslamofobik olaylarla ilgili şikayetlerin önceki yıla göre yüzde 72 arttığı belirtildi.

Haber Merkezi AA
Foto/arşiv

Amerikan İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) Massachusetts şubesi tarafından hazırlanan raporda eyaletin İslamofobi karnesi ortaya kondu.


Raporda, devlet okullarında bir İslamofobi olayı yaşayan ebeveynlerden ve öğrencilerden yardım taleplerinde 2021'e kıyasla geçen yıl yüzde 72'lik bir artış olduğu kaydedildi.


CAIR Massachusetts Direktörü Barbara Dougan, Boston Globe’a yaptığı açıklamada, devlet okullarında Müslüman öğrencilere yönelik tek tipleştirme ve dini ayrımcılık olaylarıyla ilgili şikayetlerin arttığına vurgu yaptı.


Dougan, “Okulda ne ile karşılaşacağını bilmeden giden bir çocuk olmanın ne demek olduğunu hayal edebiliyor musunuz? Okulda kendini güvende hissetmemenin uzun dönemde ciddi sonuçları olduğunun farkındayız.” ifadelerine yer verdi.


Ülkenin en büyük Müslüman sivil haklar örgütü CAIR Merkez Ofisi de, 11 Nisan’da yayımladığı 2022 İnsan Hakları Raporunda ABD’de İslamofobi, ön yargı ve ayrımcılık konusunda Müslüman toplumundan gelen şikayetlerin 2021’e kıyasla yüzde 23 azaldığına işaret etmiş, ancak eğitim alanında söz konusu şikayetlerin ise yüzde 33 arttığına dikkati çekmişti.



ABD'de bir trende 100'e yakın düzensiz göçmen yakalandı

İran ile Türkiye arasında kritik adım: Ortak serbest ticaret bölgesi kurulacak

İsrail'den Gazze'ye alçak saldırı: Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 12 kişi hayatını kaybetti