AK Parti Kadın Kolları koronavirüse karşı harekete geçti: Halkın psikolojisi ölçülüyor

AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı, Türkiye genelinde telefon ile gerçekleştirdiği ankette kadınlara salgının halka psikolojik etkilerini sordu, önlemler konusunda önerilerini aldı.

Fazlı Şahan Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv

AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı Türkiye genelinde telefon ile gerçekleştirdiği ankette kadınlara salgının halka psikolojik etkilerini sordu, önlemler konusunda önerilerini aldı. Rapor halinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak çalışmada, kadınlara “Halkın psikolojisi, kadınların psikolojisi ne durumda?”, “ Kadınların sorunları ve talepleri neler?”, “İllerin kendi çözüm önerileri var mı?” gibi sorular yöneltildi. Bugün yapılacak MYK toplantısında sonuçlar değerlendirilip atılması gereken adımlar ele alınacak. Anketten alınan sorulara cevap vermek üzere kadın kollarının resmi Youtube kanalında, uzman ekiplerce program oluşturulacak.

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, koronavirüsü ile ilgili yaptıkları çalışmayı anlattı. Çam şunları söyledi:

YOUTUBE SEMİNERLERİ

Özellikle ev ortamında, psikolojiyi de sağlam tutmak adına arkası yarın gibi ardı ardına belli dakikalarda hem gönüllerini rahatlatabilecekleri, hem de çocuklarla daha rahat iletişim kurabilecekleri, ‘Eğitim ailede başlar’ diyerek Youtube da seminer gibi bir çalışmamız olacak.

EVDE KALİTELİ ZAMAN

İkinci çalışmamız hem anneler hem çocuklar için evdeyken neler okuyabileceklerine yönelik. İzlenebilecek filmler ve belgesellerin listesini çıkardık. Evde daha kaliteli zaman geçirebilmeleri için neler yapabilirler bunları bir program dahilinde kendilerine ilettik. Evde oynanabilecek oyunlar, çocuklarıyla yapabilecekleri aktivitelerle ilgili de bilgiler verdik.

DÜŞÜNCELERİNİ İSTEYECEĞİZ

Bir de herkes evde olduğu için duygu ve düşüncelerini yazmalarını isteyeceğiz. Korona sürecinde ‘Evde kal’ sloganıyla neler hissettikleriyle alakalı olarak daha sonra kitaplaştırabileceğimiz makaleler alacağız.

TASARRUFLU SU TÜKETİMİ

Çok fazla dezenfektan kullanıyoruz. Evlerdeyiz ancak, su kullanımı çok fazla artıyor. Bu konuda da duyarlılığı arttırmak istiyoruz. Koronadan önce dünya pek çok salgınla baş etmiş. Bunların psikolojik ve sosyolojik etkileri neler olduğu üzerine çalışılacak.

ÜYELER İÇİN YENİ SİSTEM KURULDU

Aldığımız yeni kararla da bütün üyelerimize ulaşmak üzere bir sistem kurduk. 4 milyon 700 bin üyesi olan kadın kollarıyız. Her birine ulaşıp evde kalmalarını sağlasak, bilinç düzeylerini arttırsak bile memleket için faydalı olduğunu düşünüyorum. Kadın kollarımız 81 ilde üyelerimiz ile iletişim kuruyorlar. Hal hatır soruyorlar, Cumhurbaşkanımızın selamını iletiyorlar ve inanılmaz geri dönüş aldık. Kararların arkasında olduklarını belirterek, “Tabi ki kızım çıkmayacağız, başkanımız söyler de biz çıkar mıyız” gibi güzel diyaloglar çıkıyor.

VATANDAŞLARIN MERAKI ‘NE ZAMAN BİTECEK?’

65 yaş ve üzeri vatandaşlar çok görmüş geçirmiş oldukları için bu süreci doğal karşılıyorlar. Herkesin merakı ‘ne zaman bitecek’. Şuna da güven var. Devlet tüm mekanizmasıyla evine kadar yiyeceğini getiren alışverişini yaptıran bir devlet anlayışı olması insanları rahatlatıyor.

Bu maçı korkuyla değil tedbirle kazanırız: Altından kalkamayacağımız bir durum yok