Almanya'dan skandal açıklama: Dışişleri Bakanı Baerbock Demirtaş ve Kavala için özgürlük istedi

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Gezi parkı davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan Osman Kavala ve terör soruşturmaları kapsamında yargılanan Selahattin Demirtaş'a destek açıklaması yaptı. Kavala ve Demirtaş'ın hukuksuz bir şekilde tutuklandığını savunan Alman bakan, "Türk yetkililere Osman Kavala'yı ve ayrıca Selahattin Demirtaş'ı serbest bırakmaları çağrımızı yineliyorum." dedi.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock

Almanya'dan 6-8 Ekim olaylarının faili eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Gezi parkı olaylarını finanse ettiği ortaya çıkan Osman Kavala'ya bir kez daha destek açıklaması geldi. Kavala ve Demirtaş'ın hukuksuz bir şekilde tutuklandığını savunan Alman bakan, Türkiye'ye çağrıda bulundu.

"KAVALA CEZAEVİNDE OLMAMALIYDI"

Baerbock, "Tüm üye devletler Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine saygı göstermeli. Buna dayalı olarak da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarını uygulamalıdır. Türk makamlarının, AİHM'in tutukluluğun siyasi amaçlı olduğunu düşündüğü Osman Kavala'nın serbest bırakılması yönündeki taleplerini yıllardır görmezden gelmesi beni derinden endişelendiriyor. Ve evet, nihayet bir ziyaretin gerçekleşmiş olması iyi ama bu alkışlanacak bir şey değil zira Osman Kavala cezaevinde olmamalıydı." ifadelerini kullandı.

DEMİRTAŞ'A DA ÖZGÜRLÜK İSTEDİ

Konuşmasının devamında Demirtaş ve diğer tutukluların da serbest bırakılması çağrısını yineleyen Alman bakan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türk yetkililere Osman Kavala'yı serbest bırakmaları ve ayrıca Selahattin Demirtaş ve mahkemenin hukuksuz bir şekilde tutuklu olduğuna karar verdiği diğer kişileri de serbest bırakmaları çağrımızı yineliyorum."


Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan Alman Bakana sert tepki: Kavala'yı Türkiye aleyhine kullanıyorsunuz, fonluyorsunuz


Almanya terör örgütü PKK'nın Paris'teki şiddet eylemlerine sessiz