Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid Al Nahyan'ın Diplomasi Danışmanı Enver Gargaş, ABD ile İsrail, İran'a karşı ortak saldırılarını sürdürürken, iddiasında bulundu.
Times of Israel gazetesinin haberine göre, bir konferansta konuşan Gargaş, İran'ın Körfez ülkelerine yönelik saldırılarının diplomatik ilişkisi bulunan Arap ülkelerinin İsrail ile ilişkilerini güçlendireceğini, olmayanlarla ise savundu.
İran saldırılarının Körfez ülkelerini ABD-İsrail'e daha da yakınlaştıracağı değerlendirmesinde bulunan Gargaş, BAE'nin Hürmüz Boğazı'nın güvenliğini ve emniyetini sağlamak amacıyla ABD öncülüğündeki uluslararası çabalara katılacağını duyurdu.
"İran’ın stratejisindeki en büyük hata"
Gargaş, İsrail'in değil, İran'ın kendilerini hedef aldığına işaret ederek, savunma ve teknoloji alanlarını güçlendirmek isteyen ülkelerin İsrail'e yakınlaşacağını öne sürerek dedi. Gargaş, Körfez'e saldırıların İran'ı bu ülkeler için daha büyük tehdit haline getirdiğini savundu.
Times of Israel'in haberinde, BAE'nin diğer tüm ülkelerden daha fazla İran saldırısıyla karşı karşıya kaldığı, BAE Savunma Bakanlığına göre saldırıların başlamasından bu yana 327 balistik füze, 15 seyir füzesi ve 1699 insansız hava aracının önlendiği, 2'si asker 8 kişinin öldüğü ve 158 kişinin yaralandığı aktarıldı.