İsrail ordusu alarm veriyor: Bütçe bitti, teçhizat tükendi
07:22, 19/09/2026, Cumartesi
IHA

İsrail ordusu ciddi bir asker ve teçhizat sıkıntısıyla karşı karşıya.
İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), 3 yıldır süregelen çatışmalar nedeniyle ciddi bir teçhizat, bütçe ve personel yetersizliğiyle karşı karşıya kaldı. Ordunun asker izinlerini askıya almaya hazırlandığı belirtilirken, bütçe krizinden dolayı ABD'den yapılması planlanan 12 adet Apache helikopteri alımının iptal edildiği bildirildi.
İsrail’in önde gelen yayın organlarından Maariv ve Kanal 12, IDF'nin durumuna ilişkin iddiaları gündeme taşıdı.
Maariv gazetesi, 3 yıl süren savaşın askeri araç stoklarını ciddi şekilde yıprattığına ve yüzlerce tank ile zırhlı personel taşıyıcının hasar gördüğüne dikkat çekti.
Elindeki asker ve araç sayısında kritik düşüş yaşanan ordunun, tüm personel izinlerini askıya almaya hazırlandığı aktarıldı.
Haberde, yaşanan bu büyük krize karşın Ekim 2023’te Gazze Tümeni’nde istihbarat subayı olarak görev yapan Yarbay A.’nın "komuta sorumluluğu" gerekçesiyle görevden alınması da eleştirildi.
Siyasi kanadın orduya yaklaşımının sert bir dille eleştirildiği haberde, Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'in bütçeyi kestiği, muhalefetin ise iç çekişmelerle vakit kaybettiği vurgulandı.
Bütçe Çıkmazı: 12 Apache Saldırı Helikopterinin Alımı İptal Edildi
İsrail’in Kanal 12 televizyonunun aktardığı bilgilere göre ise ordu, tedarik bütçesindeki yetersizlik nedeniyle ABD'li Boeing firmasından satın almayı planladığı 12 adet Apache saldırı helikopterinin alımını iptal etmek zorunda kaldı.
İptal kararının, Başbakan Binyamin Netanyahu ile muhalefet lideri Yair Lapid arasında askeri bütçenin artırılmasına yönelik yapılan görüşmenin başarısızlıkla sonuçlanmasının hemen ardından gelmesi dikkat çekti.
Yetkililer, talep edilen ek bütçenin acilen onaylanmaması durumunda savaşta hasar gören tank ve zırhlı araçların onarım çalışmalarının tamamen duracağını ve mühimmat üretim hatlarının sekteye uğrayacağını bildiriyor.

Düşünce Günlüğü
Adalar Denizi’nde Yunanistan’ın tehlikeli oyunu

Dünya
İsrail'den Lübnan'da insanlık terörü: Devlet hastanesini ateşe verdiler

Dünya
Gazze’de çöken 7 katlı binada arama-kurtarma çalışmaları ikinci gününde

Dünya
İsrail seçim anketinde şok sonuç: Netanyahu koltuğu kaybediyor, meclis kilitlendi


