Bakan Işık: S-400 konusunda karar aşamasındayız

Milli Savunma Bakanı Işık, "Türkiye'nin acilen bir hava savunma sistemine ihtiyacı var. (S-400'lerle ilgili süreç) Son karar aşamasındayız" dedi.

Yeni Şafak
Milli Savunma Bakanı Işık

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, ABD'de yaptığı açıklamada "Türkiye'nin acilen bir hava savunma sistemine ihtiyacı var. (S-400'lerle ilgili süreç) Son karar aşamasındayız. Son karar, Cumhurbaşkanımız ile Başbakanımız tarafından verilecek." dedi.

"Şuan Rakka operasyonu konusunda kesinleşmiş bir karar yok"

ABD'li mevkidaşımla bugün PYD meselesini öncelikli olarak konuştuklarını ifade eden Milli Savunma Bakanı Işık, "PYD bir terörist örgütün koludur. Konuyu dostane bir şekilde karşılıklı olarak müzakere ettik. Şu anda (Rakka operasyonu konusunda) kesinleşmiş bir kararın olmadığını belirtmek durumundayım." diye konuştu.

"ABD'nin verdiği karşılık son derece önemli"

Bakan Işık, "(ABD'nin Esed rejimine ait Şaryat Hava Üssü'nü vurması) Donald Trump’ın cesaret verici karşılığı bölgede çok büyük bir sempati oluşturdu. Önemli bir moral ve sempatiye neden oldu. ABD'nin verdiği karşılık son derece önemli ve değerlidir ve sürdürülmelidir." dedi.

EKONOMİ
Türkiye-Rusya S400'te anlaştı

GÜNDEM
S-400 işi tamam

DÜNYA
Rusya'dan S-400 açıklaması