Fransa'daki Kürt Demokratik Konseyi'nin sözcüsü Berivan Fırat'tan küstah sözler: Saldırıdan Türkiye'yi ve Erdoğan'ı sorumlu tuttu

PKK yandaşları, Fransa'nın başkenti Paris'teki üç kişinin öldüğü saldırının ardından sokağa indi. Kenti savaş alanına çeviren terör destekçileri, Türkiye karşıtı sloganlar attı. PKK elebaşı Öcalan'ın fotoğraflarıyla yürüyen eylemcilere Fransa'daki Kürt Demokratik Konseyi'nin sözcüsü Berivan Fırat'tan destek geldi. Saldırının Türkiye tarafından gerçekleştirildiğini öne süren Berivan Fırat, Fransa'nın kendilerini korumadığını söyledi. Berivan Fırat, "Arkasında kim olursa olsun bu siyasi ve terörist saldırının ardında Erdoğan, faşist Türk devleti ve Türk aşırı sağcıları olduğunu bal gibi biliyoruz." şeklinde skandal bir açıklama yaptı.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Fransa'daki Kürt Demokratik Konseyi'nin sözcüsü Berivan Fırat, Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı.

Fransa'nın başkenti Paris'in 10. Bölgesi'nde, Strasbourg-Saint Denis metro istasyonu yakınlarındaki rue d'Enghien'de bulunan Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi'ne geçtiğimiz hafta silahlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda üç kişi vurularak öldürüldü ikisi ağır 4 kişi ise yaralandı.

PKK YANDAŞLARI PARİS'İ BİRBİRİNE KATTI

Üç kişinin ölümüne sebep olan saldırgan, Fransız polisi tarafından yaralı olarak ele geçirildi.

Saldırının ardından terör örgütü PKK yandaşları Paris'te sokağa indi. Kenti savaş alanına çeviren terör destekçileri, Türkiye aleyhinde sloganlar attı.

Fransa'daki Kürt Demokratik Konseyi'nin sözcüsü Berivan Fırat da PKK terör örgütünü simgeleyen flamalar taşıyarak saldırıdan Türkiye'yi sorumlu tutan göstericilere arka çıktı.

SALDIRIDAN TÜRKİYE'Yİ SORUMLU TUTTULAR

Fransa'da yaşanan olaylara ilişkin açıklamalarda bulunan Berivan Fırat, saldırının Türkiye tarafından gerçekleştirildiğini öne sürerek Fransa'nın kendilerini korumadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan Berivan Fırat şöyle konuştu:

"Hedef alınmış durumdayız. Öldürüldük çünkü Fransa Türkiye devleti tarafından işlenen saldırıları yeterince ciddiye almıyor. Fransa'daki mevcut diplomasi Erdoğan'ın temsil ettiği tehlikenin farkında değil. Bu tehlikeye sadece Kürtler değil, Fransa'nın kendisi, Ermeniler ve Ortadoğu toplumları da maruz kalmış durumda. Erdoğan bunu camiler ve vakıflar vesilesiyle magrib asıllı gençlere söz de islamofobi söylemi üzerinden bir nefret aşılayarak yapıyor. Böyle yaparak Fransa Cumhuriyeti'nin altını oyuyor. Bu son saldırı üzerinden yeniden Fransa'ya dikkatli olması için çağrıda bulunuyoruz. Sadece biz değil Fransa da tehlikede. Ve diyoruz ki eğer 10 sene önce Sakine Cansız öldürüldüğünde Kürtler için adalet yerini bulmuş olsaydı, devlet sırrı kararı kaldırmış olsaydı bugün bu barbar saldırı vuku bulmamış olurdu."

"FRANSA BİZE BİRÇOK JESTTE BULUNDU"

Fransa'nın kendilerine birçok jestte bulunduğunu ifade eden Berivan Fırat, hükümet ile görüşmelerinin sürdüğünü belirterek "Artık sözden çok, icraat istiyoruz." dedi.

TÜRKİYE VE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İÇİN SKANDAL SÖZLER

Skandal açıklamalarına devam eden Berivan Fırat, "Dün vuku bulan bu olayın bir saldırıyı bir silahlı çatışma, müstakil bir ırkçı saldırı olarak nitelenmesi hakkında ne dersiniz? Ya da size göre siyasi bir saldırı mı?"sorusuna şöyle cevap verdi:

"Bu tamamen reddettiğimiz bir nitelendirmedir. Bu terörist saldırının haberini aldığımız andan itibaren açık bir şekilde reddettik. Arkasında kim olursa olsun bu siyasi ve terörist saldırının arkasında Erdoğan, faşist Türk devleti ve Türk aşırı sağcıları olduğunu bal gibi biliyoruz. Saldırıyı düzenleyen şahıs bir sene boyunca hapisteydi. Hapiste geçirdiği süre zarfında kimlerle irtibata geçtiğini araştırmak lazım."

Fransa'daki Kürt Demokratik Konseyi'nin sözcüsü Berivan Fırat'tan küstah sözler: Saldırıdan Türkiye'yi ve Erdoğan'ı sorumlu tuttu
PKK yandaşları, Fransa'nın başkenti Paris'teki üç kişinin öldüğü saldırının ardından sokağa indi. Kenti savaş alanına çeviren terör destekçileri, Türkiye karşıtı sloganlar attı. PKK elebaşı Öcalan'ın fotoğraflarıyla yürüyen eylemcilere Fransa'daki Kürt Demokratik Konseyi'nin sözcüsü Berivan Fırat'tan destek geldi. Saldırının Türkiye tarafından gerçekleştirildiğini öne süren Berivan Fırat, Fransa'nın kendilerini korumadığını söyledi. Berivan Fırat, 'Arkasında kim olursa olsun bu siyasi ve terörist saldırının ardında Erdoğan, faşist Türk devleti ve Türk aşırı sağcıları olduğunu bal gibi biliyoruz' şeklinde skandal bir açıklama yaptı.

Fransa'da utanç veren manşet: Euronews PKK yandaşlarının sözcüsü oldu

Terör örgütü PKK yandaşları Paris sokaklarını birbirine kattı: Türkiye aleyhinde slogan attılar