Gazze'nin Han Yunus bölgesinde bir araya gelen yaralılar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim zaferi dolayısıyla kutlama düzenleyip tatlı dağıttı.
- Bir kısmı Büyük Dönüş Yürüyüşü'nde yaralanan ve koltuk değnekleriyle kutlamaya katılan Filistinliler ellerinde Erdoğan'ın fotoğraflarını taşıdı. Yaralılar, "
- ", "
- " şeklinde sloganlar attı.
Kutlamaya katılan yaralılardan İsa Ebu Cami yaptığı açıklamada, Türkiye'deki seçim sonuçlarından çok mutlu olduklarını belirterek, "Erdoğan, bu dünyada bizim yanımızda yer alan ve davamıza en çok destek veren kişidir" dedi.
Erdoğan'ın portresini çizdi
Filistinli ressam Beha el-Haribi (21), "Büyük Dönüş Yürüyüşü" gösterilerinin düzenlendiği Gazze'nin Han Yunus kenti doğusundaki İsrail sınırında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın portresini çizerek, Erdoğan'ın 24 Haziran seçimlerinde elde ettiği başarıyı kutladı.
- Haribi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın portresini yaklaşık 3 metre boy ve 1,5 metre enindeki beyaz bir kumaşa çizdi.
Genç ressam yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın seçimlerde kazandığı başarıyı kutlamak için bu portreyi çizdiğini söyledi.
Portreyi sınıra yakın bir yerde çizerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tüm Filistinlilerin kalbinde yerinin olduğunu göstermek istediğini vurgulayan Haribi şu ifadeleri kullandı:
Haribi, yaptığı portreyi Erdoğan'a ulaştırmak istediğini sözlerine ekledi.
TİKA konutlarında coşkulu kutlama
Öte yandan Gazze'de Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yapılan konutlar bölgesinde de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim zaferi coşkuyla kutlandı.