|

Gazze halkı Erdoğan'ı 'portresini çizerek' kutladı

Gazze'nin Han Yunus bölgesinde bir araya gelen Gazzeli yaralılar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim zaferi dolayısıyla tatlı dağıttı. Gazze'de TİKA tarafından yapılan konutlar bölgesinde de kutlamalar yapıldı. Filistinli ressam Beha el-Haribi ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 24 Haziran seçimlerindeki başarısını İsrail sınırı yakınında çizdiği devasa portreyle kutladı.

Yeni Şafak
09:58 - 26/06/2018 Salı
Güncelleme: 09:58 - 26/06/2018 Salı
AA
21 yaşındaki Filistinli ressam Beha el-Haribi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim başarısını kutlamak için kendisinin büyük bir portresini çizdi.
21 yaşındaki Filistinli ressam Beha el-Haribi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim başarısını kutlamak için kendisinin büyük bir portresini çizdi.

Gazze'nin Han Yunus bölgesinde bir araya gelen yaralılar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim zaferi dolayısıyla kutlama düzenleyip tatlı dağıttı.

  • Bir kısmı Büyük Dönüş Yürüyüşü'nde yaralanan ve koltuk değnekleriyle kutlamaya katılan Filistinliler ellerinde Erdoğan'ın fotoğraflarını taşıdı. Yaralılar, "
    Gazze'den gururlu Türkiye'ye tebrikler
    ", "
    Tebrikler Erdoğan
    " şeklinde sloganlar attı.

Kutlamaya katılan yaralılardan İsa Ebu Cami yaptığı açıklamada, Türkiye'deki seçim sonuçlarından çok mutlu olduklarını belirterek, "Erdoğan, bu dünyada bizim yanımızda yer alan ve davamıza en çok destek veren kişidir" dedi.

Erdoğan'ın portresini çizdi

Filistinli ressam Beha el-Haribi (21), "Büyük Dönüş Yürüyüşü" gösterilerinin düzenlendiği Gazze'nin Han Yunus kenti doğusundaki İsrail sınırında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın portresini çizerek, Erdoğan'ın 24 Haziran seçimlerinde elde ettiği başarıyı kutladı.



  • Haribi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın portresini yaklaşık 3 metre boy ve 1,5 metre enindeki beyaz bir kumaşa çizdi.

Genç ressam yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın seçimlerde kazandığı başarıyı kutlamak için bu portreyi çizdiğini söyledi.

Portreyi sınıra yakın bir yerde çizerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tüm Filistinlilerin kalbinde yerinin olduğunu göstermek istediğini vurgulayan Haribi şu ifadeleri kullandı:

Haribi, yaptığı portreyi Erdoğan'a ulaştırmak istediğini sözlerine ekledi.


TİKA konutlarında coşkulu kutlama

Öte yandan Gazze'de Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yapılan konutlar bölgesinde de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim zaferi coşkuyla kutlandı.

#Recep Tayyip Erdoğan
#Gazze
#Seçim
6 yıl önce