Hindistan Uzay Araştırma Ajansından yapılan açıklamada, Ay'ın o bölgesine güneş ışığının artık ulaşmadığı belirtilerek, “Keşif aracı görevlerini tamamladı. Şimdi güvenli bir şekilde park edildi ve uyku moduna alındı" ifadesine yer verildi.
Keşif aracının topladığı verilerin Dünya'ya iletildiği belirtilen açıklamada, "Şu anda batarya tamamen şarj edilmiş durumda. Güneş paneli 22 Eylül 2023'te beklenen bir sonraki gün doğumunda ışığı alacak şekilde ayarlandı. Alıcı açık tutuluyor. Yeni görevler için başarılı bir uyanış umuduyla!" değerlendirmesinde bulunuldu.
Hindistan Ay'a yumuşak iniş gerçekleştiren 4'üncü ülke olmuştu
Hindistan'ın Ay'ın güney kutup bölgesinde inceleme yapması için 14 Temmuz'da uzaya gönderdiği Chandrayaan-3'ün, 23 Ağustos'ta Ay'a başarılı iniş yaptığı bildirilmişti.
Hindistan, Chandrayaan-3 uzay keşif aracının başarılı inişiyle, ABD, eski Sovyetler Birliği ve Çin'den sonra Ay'a yumuşak iniş gerçekleştiren 4'üncü ve Ay'ın "güney kutbu yakınlarına yumuşak iniş yapabilen" ilk ülke olmuştu.
- Ay'ın yüzeyini incelemesi hedeflenen iniş platformu ve gezginci araç modüllerinden oluşan yaklaşık 3,9 ton ağırlığındaki uzay keşif aracının, bilim insanlarının donmuş su ve değerli elementlerin önemli rezervlerini barındırabileceğine inandıkları, keşfedilmemiş bir bölge olan Ay'ın güney kutbuna inişinin ardından 14 gün görev yapacağı açıklanmıştı.
Şoke eden olay: Maymun 4 aylık bebeği çatıdan aşağı attı
Hindistan Müslümanları sokağa çıktı
Hindistan Ay'dan ilk verileri paylaştı: Yüzey sıcaklığı 60 santigrat derece
Hindistan Pushkar'da teleferikteki maymunlar dikkat çekiyor
Bloomberg'den Erdoğan'ın Almanya ziyareti öncesi dikkat çeken iddia: Cevap Haluk Bayraktar'dan geldi
Kuzey Akım boru hattı sabotajında Ukraynalı Albay Chervinsky'nin 'kilit isim' olduğu öne sürüldü
Azerbaycan'da 5,6 büyüklüğünde deprem
Uluslararası Uzay İstasyonu'nda Türk bayrağı: Rus kozmonot Cumhuriyet'in 100. yılını kutladı
Dünyanın en büyüğü uzaya hazır