İslam karşıtı partiye 8 milyon avro: BAE aşırı sağcı Fransız partisini krizden kurtardı

Birleşik Arap Emirlikleri, mali kriz yaşayan Fransa'nın İslam karşıtı ve aşırı sağ partisi Ulusal Cephe'ye 8 milyon avro vererek kapanmasını engelledi.

Marine Le Pen.

Aşırı Sağ Rassemblement National (eski adıyla Ulusal Cephe) 2017'deki Parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra ciddi bir mali sıkıntı yaşadı.

KAYNAK NETLEŞTİRİLEMEDİ

Kredinin, Afrika'da tanınmış Fransız bir iş adamı Laurent Foucher tarafından, Orta Afrika Cumhuriyeti'nde Bangui'de imzalanan bir sözleşmeye dayanarak yapıldığı belirtilirken paranın, Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki bir bankadan (Noor Capital) devredildiği kaydedildi.

Fakat bunun yanında paranın, bir dizi cezai soruşturmada adı geçen Fransız İsveçli Olivier Cogiol'un denetimi altında Abu Dabi'deki BAE finans şirketi “Noor-Capital” tarafından aktarıldığını kanıtlayan deliller var.

Olivier Cogiol'un Mali'de bir vergi cenneti davasında bulunduğundan şüphelenilmesinin yanı sıra Kodieran altın madenindeki yolsuzluk ve ocak ayında, üç ton Venezüella altınının BAE merkezli Noor Capital'e satılması soruşturmalarında adı geçiyor.

DÜNYA
BAE destekli güçlerden Aden'e asker takviyesi

KREDİ, PARTİYİ KRİZDEN KURTARDI

Karl Laske ve Marine Turchi imzalı habere göre 8 milyon avro'luk kredi, aşırılık yanlısı partinin, 2017 cumhurbaşkanlığı sonrasında yasal soruşturmalara maruz kalmasını önleyerek, sert bir krizden çıkmasını sağladı.

NOOR CAPITAL

Noor Capital, internet sitesinde kendisini “BAE Merkez Bankası tarafından 360 milyon Birleşik Arap Emirlikleri Dirhemi sermaye ile lisanslı finansal yatırımlar alanında faaliyet gösteren özel bir anonim şirket” olarak tanımlamaktadır.

DÜNYA
BAE'nin gözü Sokotra Adası'nda: Adaya darbe girişimi önlendi

TARAFLARDAN AÇIKLAMALAR

TımeTurk'ün haberinde, krediyi gönderdiği iddia edilen iş adamı Laurent Foucher, Mediabart'a yaptığı açıklamada, BAE'den 8 milyon avro transferinde bir sorun olduğuna inanmadığını söyledi.

Olivier Cogiol ve Noor Capital yorum yapmaktan kaçındı ve NPF Mediaapart'ın sorularını cevaplamayı reddetti.

DÜNYA
BAE’nin troll örgütüne kapatma