İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde PKK propagandası yapan Sol Parti'ye tepki gösterdi

İsveç ve Finlandiya için Katılım Protokelleri'nin imza töreninde konuşan İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde “Türkiye, Finlandiya ve İsveç arasında yapılan mutabakatı onurlandıracağız.” açıklamasının ardından PKK karşıtı adım attı. Linde, 'Almedalen Politika Forumu'nda terör örgütü PKK'yı simgeleyen paçavraları açıp propagandasını yapan Sol Partiye tepki gösterdi.

Haber Merkezi Diğer
Ann Linde

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, Twitter hesabından Adalet ve İçişleri Bakanı Morgan Johansson'u da etkileyerek, ''Bu kesinlikle kabul edilemez, PKK, 1984 yılında Olof Palme hükümeti tarafından terörist örgüt ilan edilen ve birçok masumun canına kıyarak vicdanları yaralayan bir örgüttür. Sol parti PKK eylemini derhal bırakmalıdır.'' ifadelerini kullandı.

Aynı ifadeleri Twitter hesabından Adalet ve İçişleri Bakanı Morgan Johansson da kullanarak Sol Parti'yi uyardı.

  • İsveç'in Gotland Adası'nda 'Almedalen Politika Forumunda Sol Parti milletvekilleri Daniel Riazat, Momodou Malcolm Jallow ve Lorena Delgado Varas, terör örgütü PKK'yı simgeleyen paçavralarını açarak, PKK'nın terör örgütü olmadığını yönünde propaganda yapmıştı.

Öte yandan, YPG/PKK destekçisi Sol Parti Milletvekili Daniel Riazat, haziranda terör örgütü FETÖ destekçilerinden Enes Kanter'e İsveç Meclisi'ni gezdirerek ve İsveç'in NATO üyeliğine başvurmaması için kulis yapmıştı.

İsveç ve Finlandiya’nın Türkiye’nin şartlarını kabul etmesi sonrası PKK'dan açıklama: İki yüzlüsünüz

İsveç Dışişleri Bakan Linde’den Türkiye mesajı: Mutabakatı onurlandıracağız

Madrid'deki dörtlü zirveden anlaşma çıktı: İsveç ve Finlandiya PKK/YPG'ye destek vermeyecek