İşgalci İsrail polisi Kudüs'te Filistinlilere düzenlediği saldırıda bir kişiyi yaraladı

İşgalci İsrail polisinin Doğu Kudüs'te Filistinli gençlere yönelik saldırısında bir Filistinli yaralandı, 2 kişi gözaltına alındı. Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail polisi Eski Şehir bölgesinin Şam Kapısı çevresindeki Filistinli gençlere plastik mermi ve göz yaşartıcı bombalarla müdahale etti.

Haber Merkezi AA
Arşiv

Kudüs'te Eski Şehir'in Şam Kapısı’ndan Sahire Kapısı'na dek uzanan Kanuni Sultan Süleyman Caddesi boyunca işgalci İsrail polisi ile Filistinli gençler arasında kovalamaca yaşandı.

Bir grup Yahudi yerleşimci Filistinlilere ırkçı söylemlerde bulunarak kışkırttı: İşgalci İsrail polisi Filistinlilere müdahale etti
Doğu Kudüs'ün Şam Kapısı yakınında toplanan bir grup Yahudi yerleşimci, Filistinlilere ırkçı söylemlerde bulunarak kışkırtmaya çalıştı. Filistinlilerin Yahudi yerleşimcilere tepki göstermesi üzerine iki taraf arasında gerginlik yaşandı. İşgalci İsrail güçleri, Filistinlilere müdahale etti.

  • İşgalci İsrail polisinin saldırısı sonucu bir Filistinli genç plastik mermi ile yaralanırken, 2 kişi de gözaltına alındı.

İşgalci İsrail askerleri Yahudi yerleşimleri protestolarına saldırdı: İki Filistinli yaralandı

Yahudi yerleşimcilere yakınlığıyla bilinen "Arutz Sheva" gazetesinde 6 Ekim'de yer alan haberde, İsrail'in Kudüs'teki Sulh Mahkemesi'nin Yahudilerin Harem-i Şerif'te "sessiz ibadetinin" suç sayılmayacağına hükmettiği ve bunun bir "ilk" olduğu belirtilmişti.

İsrail mahkemesinin söz konusu kararının ardından Kudüs'te yaşanan gerginlikler tırmanışa geçti.