Libya Başbakanı Dibeybe: Türkiye ile vizelerin kaldırılması için hemen işlemlere başlayacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesinin ardından Türkiye'deki temaslarını sürdüren Libya Milli Birlik Hükümeti Başbakanı Abdülhamid Dibeybe, "Vizelerin tamamıyla kaldırılması ile ilgili hemen işlemlere başlayacağız. İnşallah Ankara'da bir büyükelçiliğimiz ve Bingazi'de bir konsolosluk açılması için gerekli girişimleri başlatacağız" dedi.

Haber Merkezi DHA
Libya Milli Birlik Hükümeti Başbakanı Abdülhamid Dibeybe

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün görüştüğü Libya Milli Birlik Hükümeti Başbakanı Abdülhamid Dibeybe bugün İstanbul'da 'Türkiye-Libya Hibrit Yuvarlak Masa Toplantısı'na katıldı.

"TÜRKİYE'NİN LİBYA'YA KATKILARI ÖNEMLİ"

Toplantıda konuşan Libya Milli Birlik Hükümeti Başbakanı Abdülhamid Dibeybe, "Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını, özellikle sayın Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile beraber imzaladığımız anlaşmalarla beraber, bu ihtiyaç ve eksikliklerimizi gidermeye çalışacağız. Biliyorsunuz ki, bizim hükümetimizin önceliklerinden biri de yarım kalan projeleri tekrar harekete geçirmek. Ve önünde olan bütün engelleri kaldırmaktır. Biz şehirlerimizin, suretinin değişmesini istiyoruz. Dün yaptığımız görüşmelerde Cumhurbaşkanı'na Türkiye'nin Libya'mıza yaptığı katkıların ne kadar önemli olduğunu ilettim ve iki ülkenin gelişimi adına önemli adımlar atmamız gerektiğini söyledim" dedi.

"VİZELERİN TAMAMİYLE KALDIRILMASI İÇİN HEMEN İŞLEMLERE BAŞLAYACAĞIZ"

Dibeybe, "Serbest ticaret anlaşması bence de öncelikli bir mevzu. Bunu da en kıza zamanda imzalamamız gerekmektedir. Vizelerin tamamıyla kaldırılması ile ilgili hemen işlemlere başlayacağız. Ve inşallah Ankara'da bir büyükelçiliğimiz ve Bingazi'de bir konsolosluk açılması için gerekli girişimleri başlatacağız" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Libya'ya desteğimiz sürecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Libya ile imzaladığımız deniz yetki anlaşması konusunda kararlığımızı tekrar teyit ettik
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ile Libya arasında imzalanan anlaşmaların ardından açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 'Akdeniz'i daima barış, refah havzası olarak gördük. Libya ile deniz yetki alanlarına ilişkin imzaladığımız mutabakat muhtırası 2 ülkenin milli menfaatini ve istikbalini güvence altına almıştır. Bugün bu husustaki kararlığımızı tekrar teyit ettik' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Libya'da meşru hükümete desteğimiz sürecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ile Libya arasında imzalanan anlaşmaların ardından açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 'Libya'nın egemenliğinin, toprak bütünlüğünün ve siyasi birliğinin korunması, Libya halkının refahı öncelikli hedefimizdir. Türkiye olarak, Milli Birlik Hükümetine evvel ki meşru hükümetlere olduğu gibi her türlü desteği vermeye devam edeceğiz' dedi.