|

Libya Başbakanı Dibeybe: Türkiye ile vizelerin kaldırılması için hemen işlemlere başlayacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesinin ardından Türkiye'deki temaslarını sürdüren Libya Milli Birlik Hükümeti Başbakanı Abdülhamid Dibeybe, "Vizelerin tamamıyla kaldırılması ile ilgili hemen işlemlere başlayacağız. İnşallah Ankara'da bir büyükelçiliğimiz ve Bingazi'de bir konsolosluk açılması için gerekli girişimleri başlatacağız" dedi.

17:19 - 13/04/2021 Salı
Güncelleme: 17:26 - 13/04/2021 Salı
DHA
Libya Milli Birlik Hükümeti Başbakanı Abdülhamid Dibeybe
Libya Milli Birlik Hükümeti Başbakanı Abdülhamid Dibeybe

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün görüştüğü Libya Milli Birlik Hükümeti Başbakanı Abdülhamid Dibeybe bugün İstanbul'da 'Türkiye-Libya Hibrit Yuvarlak Masa Toplantısı'na katıldı.

"TÜRKİYE'NİN LİBYA'YA KATKILARI ÖNEMLİ"

Toplantıda konuşan Libya Milli Birlik Hükümeti Başbakanı Abdülhamid Dibeybe, "Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını, özellikle sayın Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile beraber imzaladığımız anlaşmalarla beraber, bu ihtiyaç ve eksikliklerimizi gidermeye çalışacağız. Biliyorsunuz ki, bizim hükümetimizin önceliklerinden biri de yarım kalan projeleri tekrar harekete geçirmek. Ve önünde olan bütün engelleri kaldırmaktır. Biz şehirlerimizin, suretinin değişmesini istiyoruz. Dün yaptığımız görüşmelerde Cumhurbaşkanı'na Türkiye'nin Libya'mıza yaptığı katkıların ne kadar önemli olduğunu ilettim ve iki ülkenin gelişimi adına önemli adımlar atmamız gerektiğini söyledim" dedi.

"VİZELERİN TAMAMİYLE KALDIRILMASI İÇİN HEMEN İŞLEMLERE BAŞLAYACAĞIZ"

Dibeybe, "Serbest ticaret anlaşması bence de öncelikli bir mevzu. Bunu da en kıza zamanda imzalamamız gerekmektedir. Vizelerin tamamıyla kaldırılması ile ilgili hemen işlemlere başlayacağız. Ve inşallah Ankara'da bir büyükelçiliğimiz ve Bingazi'de bir konsolosluk açılması için gerekli girişimleri başlatacağız" diye konuştu.



#libya
#türkiye
#vize
#dibeyde
3 yıl önce