Mayınlı yollar TAMKAR’la açılıyor

Zeytin Dalı Harekâtı’na milli silahlarımız damga vurmaya devam ediyor. Makine Kimya Enstitüsü Kurumu (MKEK) tarafından tamamen yerli imkanlarla üretilen TAMKAR da bunlardan biri.

Yeni Şafak Haber Merkezi
TAMKAR’ın Zeytin Dalı görevi ilk kez görüntülendi.

Açılımı, ‘Mayınlı Sahalarda Geçit Açma Sistemi’ olan TAMKAR, TSK birliklerinin teröristlerce mayın döşenmiş arazilerden güvenli geçişine imkan tanıyor. Daha önce örgütün hendek-barikat eylemleri sırasında da kullanılan ve görevini başarıyla yerine getiren TAMKAR’ın Zeytin Dalı görevi ilk kez görüntülendi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/02/01/03/16/resized_10d68-755bfa4ctamkarmayin2.jpg

İçinde patlayıcı bulunan bir kablonun roket yardımıyla 200 metrelik hatta düz bir şekilde uzatılması ve kablo içerisindeki C4 tipi bombaların ateşlenmesiyle mayınların patlatılması prensibine dayanan sistem, Mehmetçiğe büyük kolaylık sağlıyor.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/02/01/03/16/resized_d747c-09ce346etamkarmayin3.jpg

GÜNDEM
Afrin ve İdlib zirvesi

GÜNDEM
Polise Afrin görevi