Pezeşkiyan'dan ABD'ye Dünya Kupası tepkisi: Bu onların oyun planı

ABD’nin 2026 FIFA Dünya Kupası ev sahipliği sürecindeki tutumunu bu ülkenin dış politikasıyla kıyaslayan İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, "Kuralları esnetmek, rakipleri zorbalıkla sindirmek, engeller çıkarmak ve hile yapmak. Bu onların oyun planı." açıklamasını yaptı.

Mesud Pezeşkiyan

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'dan maçlara yönelik dikkat çeken bir açıklama geldi.

ABD'ye tepki gösterdi

Pezeşkiyan, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından paylaştığı mesajında, ABD yönetiminin Dünya Kupası ev sahibi olarak sergilediği tutumu "Washington'un dış politika anlayışının bir yansıması" olarak yorumladı.

"İran böyle oyunları reddediyor"

İran Cumhurbaşkanı paylaşımında, şu ifadeleri kullandı:

ABD'nin Bosna-Hersek’e karşı oynanan maçta kırmızı kart gören ABD’li oyuncu Folarin Balogun’un cezasının, ABD Başkanı Donald Trump’ın FIFA Başkanı Gianni Infantino ile yaptığı telefon görüşmesinin ardından askıya alınması uluslararası tepki çekmişti.