Salgın hızlı bir şekilde yayılmaya devam ediyor: Koronavirüsün bulaştığı kişi sayısı 43 bin 97'ye çıktı

Yeni tip koronavirüsün görüldüğü bildirilen ülkelerin yetkili sağlık kurumlarından derlenen verilere göre, koronavirüs Çin dışında 24 ülkeye ve Çin ile ihtilaflı Tayvan Adası'na yayıldı.

Koruyucu giysilerdeki uzmanlar, Hong Kong'da, yeni koronavirüsün patlak vermesinin ardından konut binasından sakinleri tahliye etmeye hazırlanıyor.

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün bulaştığı kişi sayısı, 43 bin 97'ye ulaştı.

  • Salgın nedeniyle 1018 kişi yaşamını yitirdi. Can kayıplarının 1016'sı Çin ana karasında, biri Hong Kong Özel İdare Bölgesi'nde ve biri de Filipinler'de yaşandı.

Çin ana karasında 42 bin 638, Hong Kong 42 ve Makao Özel İdare Bölgesi'nde 10 vakaya rastlandı. Tayvan'da ise 16 vaka görüldü.

DÜNYA
Metroda koronavirüs şakası yaptı
  • Çin dışında koronavirüsün görüldüğü ülkeler ve vaka sayıları ise şöyle:
  • Japonya: 161
  • Singapur: 45
  • Tayland: 32
  • Güney Kore: 27
  • Malezya: 18
  • Avustralya: 14
  • Vietnam: 14
  • Almanya: 14
  • ABD: 13
  • Fransa: 11
  • İngiltere: 8
  • Birleşik Arap Emirlikleri: 8
  • Kanada: 7
  • İtalya: 3
  • Hindistan: 3
  • Filipinler: 3
  • Rusya: 2
  • İspanya: 2
  • Nepal: 1
  • Sri Lanka: 1
  • Kamboçya: 1
  • Belçika: 1
  • İsveç: 1
  • Finlandiya: 1

HAYAT
Koronavirüs nedir? Kimler risk altında, nasıl bulaşır? 20 soruda yeni koronavirüs salgını