Taliban'dan burkalı kaçış: İngiliz askerleri kılık değiştirerek kaçtı

İngiliz askerlerinin yönetimin Taliban'a geçtiği Afganistan'dan burka giyerek kaçtığı ortaya çıktı.İngiltere ordusuna bağlı özel birlik olan SAS askerlerinin burka giyerek, askeri teçhizatları geride bıraktığı kaydedildi.

Haber Merkezi Diğer
Arşiv.

İngiliz askerlerinin yönetimin Taliban'a geçtiği Afganistan'dan burka giyerek kaçtığı ortaya çıktı. İngiltere ordusuna bağlı özel birlik olan SAS askerlerinin burka giyerek, askeri teçhizatları geride bıraktığı kaydedildi.

İngiliz Daily Star gazetesinin haberine göre, askerler, Taliban bayrakları sallayarak militanları karşılamak için Kabil'e gideceklerini söyledi.

İngiliz askerlerin kaçışına Afgan polisinin farklı renklerde burkalar sağlayarak yardım ettiği kaydedildi.

TEÇZİHATLARI BIRAKIP KAÇTILAR

Konuyla ilgili bir kaynak, aylardır Afganistan'da bulunan özel kuvvet askerleri için "Askerler, silah ve mühimmat dışındaki teçhizatlarının çoğunu bıraktı ve burkalarla örtündü. Daha sonra beş taksiyle Kabil'e gittiler." dedi.

Afganistan Milli Kalkınma Şirketi CEO'su Abdulrahman Ataş Yeni Şafak'a konuştu: Türkiye'deki projeleri örnek alıyoruz
Afganistan Milli Kalkınma Şirketi Başkanı Abdulrahman Ataş, Yeni Şafak'tan Taha Hüseyin Karagöz'e açıklamalarda bulundu. Türkiye'yi “dost ülke' olarak tanımlayan Ataş, “Türkiye'nin son 20 yıldaki kalkınma projelerini Afganistan'a taşımak istiyoruz. Türkiye gerçekten gönülden Afganistan'ın imarı için çaba gösteriyor. Türkiye'nin anlayışı ve bilgisinden yararlanmak istiyoruz. Türkiye'nin her anlamda destek olabileceğine inanıyoruz. Herkes yatırım yapabilir. Türkler daha çok yapabilirler. Dini ve tarihi olarak bağlarımız var' dedi.

Afganistan eski Başbakanı Gülbeddin Hikmetyar: Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni bir Türkiye inşa etti
Afganistan'ın eski Başbakanı ve Hizb-i İslami Partisi Lideri Gülbeddin Hikmetyar, Yeni Şafak'tan Taha Hüseyin Karagöz'e yıllar önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geldiği anları anlattı.

Afganistan Şûra-i Sulh Konseyi Başkanı Azizullah Din Muhammed Yeni Şafak'a konuştu: Türk askeri yeniden gelecek
Şûra-i Sulh Konseyi Başkanı Azizullah Din Muhammed, Yeni Şafak editörü Taha Hüseyin Karagöz'e açıklamalarda bulundu. Türk askerinin NATO görevi sona erdiği için Afganistan'dan çekildiğini hatırlatan Muhammed, “İnşallah yeni yönetim kurulduktan sonra müstakil bir hükümet tarafından Türk askeri yeniden buraya gelecektir” ifadelerini kullandı. Hükümet kurulduktan sonra ilişki kurulacak ilk ülkenin Türkiye olacağına inandığını da belirten Muhammed, “Hem ekonomik hem de siyasi anlamda Reis Bey'in (Erdoğan) söylediği gibi yakın ilişkiler var. Birçok konuda destekleri olacaktır. Erdoğan Bey'e mesajından dolayı teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.