Ukrayna: Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu kalp krizi geçirdi

Ukrayna İçişleri Bakanı Danışmanı Anton Gerashchenko, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun kalp krizi geçirdiğini ve hala hastanede tedavi gördüğünü iddia etti.

Haber Merkezi İHA
Rusya Devlet Başkanı Putin - Rusya Savunma Bakanı Şoygu

Rusya’nın Ukrayna saldırılarının ilk gününden itibaren birçok defa Rus medyasında görünen ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile toplantılar gerçekleştiren Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu bir anda ortalıktan kaybolmuştu.

12 gün boyunca nerede olduğu açıklanmayan Şoygu, 24 Mart’ta Putin’in başkanlık ettiği güvenlik konseyi toplantısına katılmıştı.

Ekranlarda çok kısa sürede görülen Şoygu’nun, konuşması sırasında sesi de yayına verilmemişti.

Rusya Savunma Bakanı Şoygu, 12 gün sonra ortaya çıktı

HASTANEDE TEDAVİ ALTINDA

Rusya’daki Şoygu spekülasyonunun önü kesilmeye çalışılırken, yayınlanan görüntülere rağmen bazı kesimler Şoygu’nun sağlık durumunun iyi olmadığı yönünde açıklamalarda bulundu.

Ukrayna tarafı da bu iddiaları bir adım öteye götürerek, Şoygu’nun bir hastanede tedavi altında tutulduğunu iddia etti.

'Şoygu ortadan kayboldu' iddialarına Kremlin'den yanıt

ASKERİ OPERASYONLARDAKİ BAŞARISIZLIĞI

Bu iddiaları gündeme getiren Ukrayna İçişleri Bakanı Danışmanı Anton Gerashchenko, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada, "Şoygu kalp krizi geçirdi. Bu nedenle Mart ayı ortasından beri kamuoyu önüne çıkmadı. Şoygu, Ukrayna’daki askeri operasyonlardaki başarısızlığı nedeniyle Putin’in sert tepkisi sonrası kalp krizi geçirdi. Şuan ana ordu karargahında tedavi görüyor. Şuan Nikolay N. Burdenko kliniğinde" iddialarını ortaya attı.

FOTOĞRAF 32
Savaşın en kritik anında ortadan kayboldular: Putin'e en yakın iki isim 13 gündür kayıp
Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşta 29. güne girildi. Dünya bölgeden gelen haberleri yakından takip ediyor. Çatışmalar şiddetlenerek devam ederken Rusya Devlet Başkanı Putin'in en yakınındaki isim olan Savunma Bakanı Sergey Şoygu'dan bir süredir haber alınamıyor. Şoygu'nun bir anda ortadan kaybolması bir çok iddiayı beraberinde getirdi. İlk iddia ise Putin'in askeri stratejileri ABD ve İngiltere'ye sızdırılmasından sorumlu tuttuğu için cadı avı başlattığı ve şüpheli listesindeki ilk ismin Şoygu olması... Üstelik ortadan kaybolan tek isim Sergey Şoygu değil...