Wagner'den Rus ordusuna tehdit gibi uyarı: Cephane almazsak cephe çöker

Son aylarda Rusya Silahlı Kuvvetleri ile arasında gerilim olduğu söylenen paralı asker grubu Wagner'in sahibi Evgeni Prigojin, kendilerine gerekli mühimmat desteği verilmediği takdirde Bahmut kentindeki bütün ön cephenin çökeceği uyarısında bulundu.

Dış Haberler Yeni Şafak
Evgeni Prigojin

Telegram'da yayınladığı bir videoda konuyla ilgili konuşan Prigojin, kritik öneme sahip kenti almak için günlerdir Ukrayna ordusu ile çetin bir savaş yürütülmesine rağmen mühimmat konusunda böyle bir sıkıntı yaşamalarının "Rusya'nın çıkarlarını koruyan askerler için" iyi olmadığını belirterek üstü kapalı tehdit etti.

İHANET İDDİALARI

Kremlin'de Vladimir Putin'e en yakın isimlerden biri olarak bilinen Prigojin, geçtiğimiz hafta cuma günü Bakhmut kentinin kuşatıldığını ve yoğun çatışmaların devam ettiğini belirtmişti. İki gün sonra yaptığı açıklamada ise Moskova'dan kendilerine Şubat ayında ulaşması için söz verilen mühimmatın henüz yola çıkmadığı konusunda şikayette bulunmuştu. Prigojin, eleştiri dozunu artırarak, "Şimdi bu durumun sebebini anlamaya çalışıyoruz: Bu sıradan bir bürokrasi mi yoksa ihanet mi" şeklinde konuşmuştu. Wagner grubunun lideri, sık sık Rus komuta kademesine benzer eleştiriler yöneltiyor. Prigojin geçtiğimiz ay da Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve bazı diğer komutanları kendilerine yeteri kadar destek vermedikleri için ihanet ile suçlamıştı.

ŞOYGU'NDAN MARİUPOL'A ZİYARET

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rus kontrolünde bulunan Mariupol kentini ziyaret etti. Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Savunma Bakanı Şoygu, Mariupol'de daha önce faaliyet göstermiş olan tesislerin hazırlanışını ve inşaat alanlarında yapılan çalışmaları denetledi. Şoygu, çok işlevli Tıp Merkezi, Acil Durum Bakanlığı Kurtarma Merkezi ve yeni yerleşim alanını ziyaret etti. Şoygu, bölgenin çeşitli yerleşimlerine su sağlamak için Don Nehri'nden Seversky Donets Kanalı'na Rostov Bölgesi ve Donetsk Halk Cumhuriyeti'ni bağlamak için tasarlanmış su boru hattının inşası hakkındaki raporu dinledi" denildi.


Rusya bu sözlerle çalkalanıyor: Bakhmut itirafı ortalığı karıştırdı

Çin'den ABD'ye tehdit: Frene basmazlarsa savaş kapıda