Zelenskiy: 10 Ekim'den bu yana saldırılarda elektrik santrallerinin yüzde 30'u yok edildi

Rusya sabah saatlerinde Ukrayna'nın başkenti Kiev'e düzenlediği saldırıda bir enerji santralini daha vurdu. Saldırılara ilişkin açıklamada bulunan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, 10 Ekim'den bu yana

Rus güçleri tarafından düzenlenen saldırılarda elektrik santrallerinin yüzde 30'nun yok edildiğini söyledi.

Haber Merkezi AA
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy

Zelenskiy, Twitter hesabından paylaştığı görüntülü mesajında, Rus güçlerinin saldırılarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

  • Mesajda, "Başka bir tür Rus terörist saldırısı: Ukrayna enerji ve kritik altyapıyı hedef alıyor. 10 Ekim'den bu yana, Ukrayna'nın elektrik santrallerinin yüzde 30'u yok edildi ve ülke genelinde büyük elektrik kesintilerine neden oldu. Putin rejimiyle müzakereler için yer kalmadı." ifadelerini kullandı.

Ukrayna'da patlama sesleri: Kiev'de dumanlar yükseliyor

Rus güçleri, bu sabah Kiev, Dnipro ve Jitomir şehirlerinde elektrik altyapısını hedef alan saldırılar düzenlemişti.

Kiev Belediye Başkanı Vitaly Kliçko, Rus güçlerinin bu sabah başkente düzenlediği saldırılarda, iki altyapı tesisinin hasar gördüğünü belirterek, şehir sakinlerine elektrik tasarrufunda bulunmaları çağrısı yapmıştı.

Kiev kent merkezinde patlamalar: 8 ölü 24 yaralı
Ukrayna'nın başkenti Kiev'in Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko, kent merkezindeki Şevçenkivsk semtinde patlamaların meydana geldiğini duyurdu. Kliçko, Telegram hesabından yaptığı paylaşımında, 'Şevçenkivsk semtinde birkaç patlama, başkentin merkezinde. Tüm hizmetler yerinde takipte' ifadelerine yer verdi. Ukrayna İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ise Kiev'e yapılan son saldırılarda ilk belirlemelere göre 8 kişinin öldüğünü 24 kişinin yaralandığı bildirildi.

FOTOĞRAF 18
Ukraynalı askerlerin kışlık kıyafetleri Antalya’dan gidiyor
Rusya ve Ukrayna arasında 25 Şubat 2022 tarihinde başlayan savaş gün geçtikçe daha da şiddetlenerek devam ederken, Antalya'da yaşayan Ukrayna vatandaşları askeri malzeme dükkanlarından aldıkları ürünleri, savaştaki askerlere ve oradaki yakınlarına gönderiyor. Askerlere ve yakınlarına özellikle kış şartlarında kullanabilecekleri mont, kamuflaj, hücum yeleği, bere, bot ve termal içlikler gönderen Ukrayna destekçileri, Antalya'da bulunan askeri malzeme dükkanlarına akın ediyor.