E-devlet seçmen sorgulama! e devlet sandık sorgulama! e devlet seçmen giriş!

e devlet seçmen sorgulama haberimizde. 16 Nisan referandum oylaması için vatandaşlar sandık başına gidiyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) nasıl nerede oy kullanacağına dair yazılı ve görsel medya da açıklamalar da bulundu. YSK tarafından gönderilen seçmen kağıdına ulaşamayan vatandaşar e devlet üzerinden seçmen ve sandık sorgulama yapabilirler. İşte e-devlet giriş işlemleri…

Haber Merkezi Diğer
E-devlet seçmen sorgulama! e devlet sandık sorgulama! e devlet seçmen giriş!

E-devlet seçmen sorgulama, e-devlet sandık sorgulama işlemlerinin detayları haberimizde. Partili cumhurbaşkanlığı uygulamasını içeren 18 maddelik yeni anayasa paketi bugün halkın oylamasına sunuluyor. Halk yeni anayasayla tartışmalarına son noktayı bugün koyacak. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yapılan açıklamaya göre oy kullanma işlemleri bugün saat 17.00’de sona eriyor. Seçme kağıdına ulaşamayan vatandaşlar, nerede oy kullanacağını bilmeyen vatandaşlar YSK’nın resmi sayfası ve e devlet paneli üzerinden sorgulama yapabilirler.

e-devlet giriş

e-devlet seçmen sorgulama

YSK sandık sorgulama ekranına girdiğinizde önünüze yukardaki gibi bir ekran gelecek. Nüfusa kayıtlı olduğunuz ili ve TC kimlik numarınızı yazdıktan sonra resim doğrulama kısmında gördüğünüz harf ve rakamları yazın. Ardından sorgula tuşuna basın. Nerede oy vereceğim sorunuzun cevabını anında önünüze gelecek. Oy vereceğiniz yeri secmen.ysk.gov.tr/ysk adresinden olduğu gibi e-devletten de yapabiliyorsunuz.

Bölgeler bazında ise en yüksek seçmen sayısı artışı yüzde 20,5 ile Ege bölgesinde gerçekleşmiştir. Diğer bölgelerdeki seçmen sayısı artışı şöyle sıralandı:İstanbul’da yüzde14,6.Doğu Marmara Bölgesinde yüzde 13,1. Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yüzde12,8.Akdeniz Bölgesinde yüzde 11,8.Batı Anadolu Bölgesinde yüzde 11.Batı Marmara Bölgesinde yüzde 4,4.Orta Doğu Anadolu Bölgesinde yüzde 3,5.Orta Anadolu Bölgesinde yüzde 2,9. Doğu Karadeniz Bölgesinde yüzde 2,6.Batı Karadeniz Bölgesinde yüzde 2,5."

e-Devlet nedir ve nasıl kullanılır?

e-Devlet, vatandaşlara devlet tarafından verilen hizmetlerin elektronik ortamda sunulması demektir. Bu sayede, devlet hizmetlerinin vatandaşa en kolay ve en etkin yoldan, kaliteli, hızlı, kesintisiz ve güvenli bir şekilde ulaştırılması hedeflenmektedir. Bürokratik ve klasik devlet kavramının yerini almaya başlayan e-devlet anlayışı ile, her kurumun ve her bireyin bilgi ve iletişim teknolojileri ile devlet kurumlarına ve kurumlarca sunulan hizmetlere kolayca erişmesi hedeflenmektedir.
Kişisel bilgilere erişim veya güvenlik gerektiren entegre elektronik hizmetlere erişim için şifre, e-imza veya mobil imza gibi kimlik doğrulama araçlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Tek bir kimlik doğrulaması (şifre, e-imza, mobil imza vb.) ile pek çok entegre elektronik hizmetlere aynı adresten alabilirsiniz.
Ayrıca, e-Devlet Kapısı üzerinden alınacak bazı elektronik hizmetler için (vergi, harç vs. gibi) ödeme yapılması gerektiğinde ödeme birimi hizmeti sayesinde bu ödeme işlemleri de güvenli bir ortamda e-Devlet Kapısı üzerinden yapılabilmektedir.

E-devlet seçmen sorgulama, e-devlet sandık sorgulama işlemlerinin detayları haberimizde.