Doların fiyatı yeni haftada ne kadar oldu?

Geçtiğimiz haftalarda başlayan dolar ve euro yukarı yönlü hareketini yeni haftaya da taşıdı.Yatırımcılar doların fiyatının ne kadar olduğunu, serbest piyasada euronun ne kadardan satıldığını an be an takip ediyor. İşte dolar ve euroda yeni hafta başlangıç rakamları..

Haber Merkezi Yeni Şafak
17 Ağustos 2020 dolar ve euro fiyatları

İstanbul serbest piyasada dolar ve euroda yeni hafta başlangıç rakamları belli oldu.

Cuma günkü kapanışta doların satış fiyatı 7,3730 lira, avronun satış fiyatı ise 8,7170 lira olmuştu.

DOLAR NE KADAR OLDU?

Dolar 17 Ağustos sabahına çok hafif bir yükselişle başladı. İstanbul serbest piyasada dolar/TL 7,3770 liradan işlem görüyor.

İnternetten altın alışverişine dikkat: Kuyumcular uyardı

Doların yanı sıra en fazla fiyatı merak edilen euro ise yeni haftaya 8,7480 bandından işlem görerek başladı.

Diğer döviz kurlarında alış satış fiyatları ise şöyle;

İngiliz Sterlini

9,6385

9,6526

İsviçre Frangı

8,0988

8,1095

Japon Yeni

0,0693

0,0690

Suudi Arabistan Riyali

1,9588

1,9686

FOTOĞRAF 9
Koronavirüs sonrası yoğun ilgi var: Fiyatlar yüzde 400 arttı ​
Koronavirüs sürecinde satılık arazilere ilgi yoğunlaşınca fiyatlar da yüzde 400 artış gösterdi. Uzmanlar arsa taleplerinin yüzde 90'ının imarsız arsalara yapıldığına dikkat çekerken, arsa yatırımlarının kısa, orta ve uzun vadede, 2020 yılının altı aylık reel getiri oranı en yüksek finansal yatırım aracı olan altından daha yüksek kâr skalaları sunduğunu belirtiyor.

FOTOĞRAF 8
Kuyumcular Odası uyardı: Sahte altına dikkat edin, vatandaş mağdur oluyor
Son günlerde altın fiyatları hızla yükselişe geçti, rekor üstüne rekor kırıyor. Vatandaş, güvenli yatırım aracı altın almak isterken sahte altına karşı uyarı yapılıyor. Peki sahte altın nasıl anlaşılır? Altın alınması gerekirken nelere dikkat edilmelidir? İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Turgay Baransel, döviz bürolarının altın alım satım yetkisi bulunmadan haksız rekabete girdiğini öne sürerek "Döviz bürosundaki kişilerin ustalık belgesi olmadığı için aldığı altının sahte olup olmadığını anlamıyor. Vatandaşlar da mağdur oluyor" dedi.