Bakan Nebati Kılıçdaroğlu'nun iddialarını rakamlarla çürüttü: Büyük bir gaflet

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, CHP Genel Başkanı ve Yedili Masa'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türk ekonomisini Vietnam'la kıyasladığı asılsız iddialarını verilerle çürüttü. Nebati, "Rasyonellikten tamamen uzak, eften püften bir mantığa dayanarak Türkiye'yi Vietnam gibi gerek coğrafi gerekse sosyo-ekonomik açıdan bizimle hiçbir alakası olmayan bir ülkeyle karşılaştırmak ne büyük gaflettir" dedi.

Haber Merkezi AA
Hazine ve Maliye Bakanı Nebati- Kemal Kılıçdaroğlu

Bakan Nebati, 1975 ile 2001 arası Türkiye'ye toplam doğrudan yabancı yatırım girişinin 14 milyar dolar iken 2002-2023 Şubat döneminde bu rakamın 254,2 milyar dolar olduğunu bildirdi.


Nebati, Yedili Koalisyonun cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu'nun Türk ekonomisini Vietnam'la kıyaslamasına ve "Vietnam'ın Gayri Safi Hasılası 410 Milyar USD. Çektiği yatırım, hasılanın %6,6'sı. Aynı oranı bize uygula, yılda yaklaşık 60 milyar eder. 5 senede 300 milyar. Size yalan söylüyorlar halkım. Kendi beceriksizliklerini ülkenin makus talihi olarak size satmaya çalışıyorlar" ifadelerine sert tepki gösterdi.


Nebati, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında şunları kaydetti:

"Sayın Kılıçdaroğlu; ipe sapa gelmez boş vaatlerle halka doğruları söylemeyenin asıl kim olduğu ortadadır. Hele hele halkımızın bu tür afaki sözlere kulak vereceğini zannetmek ne büyük aymazlıktır. Rasyonellikten tamamen uzak, eften püften bir mantığa dayanarak Türkiye'yi Vietnam gibi gerek coğrafi gerekse sosyo-ekonomik açıdan bizimle hiçbir alakası olmayan bir ülkeyle karşılaştırmak ne büyük gaflettir. Veriler apaçık önümüzde duruyor. 1975-2001 arası ülkemize toplam doğrudan yabancı yatırım girişi 14 milyar dolar iken 2002-2023 Şubat döneminde bu rakam 254,2 milyar dolardır. 14 milyar dolar nerede, 254 milyar dolar nerede?"


Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı firma sayısının da 2002'deki 5 bin 600 seviyelerinden 2023 Ocak itibarıyla 79 bin 564'e çıktığını belirten Nebati, "Her şey ayan beyan ortadadır. Biz boş vaatlerle, hayali sözlerle, karşılıksız iddialarla değil, bu milletten aldığımız gücü hayata geçirerek bugünlere geldik" ifadesini kullandı.



https://twitter.com/kilicdarogluk?ref_href=twhref%5Etfw



HDP'li Sırrı Süreyya Önder: Bütün tutsak arkadaşlarımızı özgürlüğüne kavuşturacağız

Numan Kurtulmuş'tan AK Parti bürosuna saldırıya tepki: Bu saldırılar Türkiye demokrasisini hedef aldı

Yedili Masa'da kafalar karışık: Terör örgütleriyle iş tutup 'SİHA'lara dokunma' vaadinde bulunan muhalefet Kandil'i bombalayacağını iddia etti