Numan Kurtulmuş'tan AK Parti bürosuna saldırıya tepki: Bu saldırılar Türkiye demokrasisini hedef aldı

15:48, 22/04/2023, CumartesiG: Güncelleme: 17:13, 22/04/2023, Cumartesi
Diğer
Numan Kurtulmuş'tan AK Parti bürosuna saldırıya tepki: Bu saldırılar Türkiye demokrasisini hedef aldı
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti seçim bürolarına yapılan silahlı saldırı girişimine ilişkin, "Bu saldırılar bir partiye karşı değil Türkiye demokrasisine yapılmıştır. Artık söz de karar da milletindir. Hiçbir vesayet odağına müsaade etmedik, etmeyeceğiz. Arkasında kim varsa yargının önüne çıkarılmasını temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Bahçelievler Belediyesi tarafından Nurettin Topçu Kültür Merkezi'nde düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. 6 Şubat'ta yaşanan depremlere değinen Kurtulmuş, " Buruk bir şekilde bu bayrama girdik. 6 Şubat'ta bütün Türkiye'yi üzüntüye boğan, Maraş eksenli 11 ilimizi içine alan büyük bir afeti, büyük bir yıkıntıyı hep beraber maalesef yaşadık. Hızla yaraların sarılması için mücadele ediyoruz" dedi.


"Bizim kitabımızda insanları mezhebine göre ayrıştırmak yazmaz"

Kurtulmuş, "Sayın cumhurbaşkanımızın liderliğinde, öncülüğünde, bu 11 ilimizi kapsayan yeniden yapılanma, yeniden imar programı son derece güzel bir şekilde devam ediyor. Çadır kentlerde ve konteyner kentlerde yaşayan vatandaşlarımızın günlük hayatlarıyla ilgili ihtiyaçları hemen hemen kalmamıştır. Elbisedir, giyimdir, kuşamdır, sağlık hizmetleridir, eğitim hizmetleridir hepsi verilmeye çalışılıyor. Bir taraftan şehirlerimizi yeniden ayağa kaldıracağız. Sağlam güvenli yerlerde tabiri caizse; sıfırdan bir Hatay, sıfırdan bir Maraş, sıfırdan bir Adıyaman inşa edeceğiz. Diğer taraftan da tarihi eserlerimizi en kısa zamanda onaracağız. Bütün bunları yaparken hep beraber yaptık, hep beraber yapacağız.


Ayrımcılık göstermeden; biz, sen, o, bu demeden, hep beraber Türkiye için bir araya geleceğiz. Maalesef son zamanlarda bazı ayrımcılık sözlerin siyaset içerisinde matahmış gibi kullanılmaya başlandığını görüyor ve bundan büyük üzüntü duyuyoruz. AK Parti olarak bizim siyasi geleneğimizde insanların mezheplerinin, meşreplerinin, inanışlarının etkin bir şekilde ayrım vesilesi olarak, ortaya konulmasına asla rıza göstermedik. Birileri ben Sünniyim, ben Aleviyim diye dursun. Biz diyoruz ki biz Türkiye'yiz. Biz kimseyi mezhebi ile meşrebiyle ayırmadan hizmet ederiz" diye konuştu.


"Partilere yapılan saldırılar Türkiye demokrasisine yapılmış saldırılardır"

AK Parti'nin seçim irtibat bürolarına son günlerde yapılan saldırılara değinen Kurtulmuş, "Biz insanları dinde kardeş olarak görürüz, birilerinin seçim güvenliğini tehdit altında gösterime çabalarını şiddetle kınadığımızı ifade etmek istiyorum. Dün akşam bizim seçim irtibat bürosuna saldırıda bulunuldu. Önceki akşam da Adana'da Çukurova binamıza yine aynı şekilde binamızın tabelasına ve camlarına hedef göstererek 14 kurşun atıldı. Dün akşam da 5 tane kurşun atıldı. Bütün bunların arkasındakilerin ne olduğunu ortaya çıkartmak, güvenlik kuvvetlerimizin görevidir. En kısa zamanda ortaya çıkacaktır. Partilere yapılan saldırılar, atılan kurşunlar sadece bir tek partiye yapılmış saldırı değil, Türkiye'de demokrasisine yapılmış bir saldırıdır. Algı yapmak isteyenler avuçlarını yalayacak. Türkiye'de seçim güvenliği üzerinden, milletin arasında gerginlik oluşturmaya çalışanlar ellerini avuçlarını yalayacaklar" şeklinde konuştu.



Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026