Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Türkiye'nin yatırımcılar nezdinde heyecan uyandırmaya devam ettiğini kaydetti.
ABD temasları kapsamında New York'ta iş insanları, fon yöneticileri ve kredi derecelendirme kuruluşlarının üst düzey yöneticileriyle verimli görüşmeler yaptıklarını ifade eden Şimşek, bugün iki ayrı önemli etkinliğe katılarak Türkiye'ye ilgi duyan kalabalık bir yatırımcı grubuna hitap etme imkanı bulduğunu belirtti.
Yuvarlak masada bir araya geldiler
Şimşek, dünyanın önemli yatırım bankalarından Goldman Sachs'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen bu buluşmaların ilkinde, dünyanın önde gelen fonların yöneticileriyle yuvarlak masa toplantısında bir araya gelerek, Türkiye'nin ekonomi programının hedeflerini ve izlenecek yol haritasını paylaştığını ifade ederek, şunları kaydetti:
'Cumhurbaşkanımız politikalarımızı destekliyor'
"Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, Türkiye-ABD İş Konseyi ve Goldman Sachs ortak organizasyonunda düzenlenen 13. Türkiye Yatırım Konferansı'nda ise kalabalık bir yatırımcı kitlesine hitap ederek Türkiye'nin ekonomik görünümüne ilişkin bir sunum yaptım. Cumhurbaşkanımızın enflasyonun kontrol altına alınmasına yönelik politikalarımıza verdiği tam destek, politika çerçevemize güveni artıran en önemli unsur. Bu görüşmelerimizin Türkiye'ye fon akışında katkısının olacağına inanıyorum."
Bakan Mehmet Şimşek TÜSİAD yönetimiyle görüştü
Döviz girişini arttırmak için yeni düzenleme: Bakan Şimşek detayları anlattı
Bakan Şimşek: Ülkemize küresel fon akışı hız kazanacaktır
ABD Adalet Bakanlığı'ndan Tesla'ya 'menzil' incelemesi
ABD'de endişelendiren bütçe açığı: 1,7 trilyon dolara yükseldi
Binance'e 4,3 milyar dolarlık tarihi ceza: Şirketin CEO'su istifa etti
ABD yatırım bankası Goldman Sachs Türkiye için cari açık tahminini geriletti