Bir haftada 80 bin başvuru

Bu yıl 20 bin araç üretmeyi hedefleyen Togg’a, bir haftalık ön sipariş sürecinde ilgi yüksek oldu. Togg T10X’in ilk siparişini Cumhurbaşkanı Erdoğan vermişti. Milli otomobili, bürokratlardan iş dünyasına ve vatandaşlara kadar birçok kesim heyecanla bekliyor.

Şuayip Alabay Yeni Şafak
Togg T10X’te çekilişe sayılı günler kala siparişler 80 bini geçti.

Türkiye’nin Otomobili Togg T10X’te çekilişe sayılı günler kala siparişler 80 bini geçti. Yoğun ilgi gösterilen yerli ve milli otomobili liderlerden bürokratlara, iş dünyasından vatandaşlara kadar birçok kesim yola çıkması için heyecanla bekliyor.

İLK TOGG TESLİMATI CUMHURBAŞKANI'NA

Togg T10X’in ilk resmi siparişini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vermişti. Banttan inen ilk seri üretim aracın sahibi olacak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de 2 Togg siparişi vermişti. Üretimin başlamasıyla birlikte Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce Erdoğan ve Aliyev’e Togg’lar teslim edilecek. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ta 12 bin adetlik Togg çekilişine katılmış ve ön sipariş numarasını sosyal medya hesabından paylaşmıştı.

500 YERLİ VE MİLLİ ARAÇ BÜROKRASİYE AYRILDI

Bu yıl Devlet Malzeme Ofisi’ne (DMO) teslim edilecek 500 adet Togg’un ilk partide vali ve kaymakam gibi üst düzey bürokratlara tahsisi sağlanacak. Nisanda belli bir kısmı alınacak Togg’ların yollarda görünürlüğü artırılacak. Daha sonra devlet kademelerine sonraki yıllarda 30 bin adetlik yapılan anlaşmanın kalan kısımları yansıyacak. Kamu kurumlarının araç ihtiyacının alım garantisi dışında da artan model çeşitliliğiyle birlikte tabana yayılması bekleniyor. Ordu, polis, jandarma, belediyeler gibi kamu kuruluşların da Togg boy gösterecek.


Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Togg siparişlerinde son rakam belli oldu

Togg sizi bekliyor

Elektrikli şarj ağı yatırımları yerli otomobil Togg ile hız kazanacak