Dışişleri Bakanlığı: Kimlik kartıyla Azerbaycan'a gidebilecek

Dışişleri Bakanlığı, dün Bakü'de imzalanan protokolle Türkiye ve Azerbaycan vatandaşlarına karşılıklı ziyaretlerde kimlikle seyahat imkanı tanındığını açıkladı.

Haber Merkezi DHA
Türkiye ve Azerbaycan vatandaşlarına karşılıklı kimlikle ziyaret imkanı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in davetine icabetle 9-10 Aralık'ta Azerbaycan'a resmi bir ziyaret gerçekleştirdiği hatırlatılarak, şöyle denildi:

"Bu anlamlı ziyaret sırasında halklarımızın daha sıkı biçimde kenetlenmesinin önünü açacak olan iki ülke vatandaşlarının kimlik kartlarıyla karşılıklı ziyaretlerine imkan tanıyan protokolün imzalanmasından büyük bir memnuniyet duyuyoruz.

Azerbaycan'ın Türk vatandaşlarına uyguladığı vizeyi kaldırmasının hemen akabinde, 25 Şubat 2020 tarihinde iki ülke vatandaşlarının vizesiz ikamet süreleri 30 günden 90 güne çıkartılmıştı.

  • Sayın Bakanımızın Azerbaycanlı mevkidaşıyla 10 Aralık tarihinde imzaladığı bu protokol ile de iki ülke vatandaşları sadece kimlik kartı ibraz etmek suretiyle Türkiye ve Azerbaycan’a gidebileceklerdir. Halklarımız arasındaki teması daha da artıracak olan bu yeni düzenleme aynı zamanda can Azerbaycan ile ilişkilerimizin ulaştığı seviyeyi göstermesi bakımından son derece anlamlıdır."

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu duyurdu: Azerbaycan'la vizeler kalkıyor

FOTOĞRAF 11
En çok vize verdiğimiz ülkeler
Sınır kapıları ve havaalanlarındaki kuyrukları engellemek için hayata geçirilen Elektronik Vize Başvuru Sistemi'nin (e-Vize) uygulanmaya başlandığı 17 Nisan 2013'ten 1 Ocak 2018'e kadar başvuruda bulunan 23 milyon 254 bin 597 yabancıdan 20 milyon 485 bin 631'i e-Vize aldı. En çok vize düzenlenen ülkeler İngiltere, Irak, Hollanda, Belçika ve Polonya olarak kayıtlara geçti.

FOTOĞRAF 90
Türk pasaportuyla vizesiz gidebileceğiniz ülkeler
Yurt dışında seyahat etmek için her zaman vize almak zorunda değiliz. 90'a yakın ülke 15 - 90 gün arası turistik geziler için vizede Türk vatandaşlarına kolaylık sağlıyor. Kapıda alacağınız ya da e-posta adresinize gelecek vizeler gibi, girişinde 2 vesikalık fotoğraf ile seyahat edebileceğiniz ülkeler de var. Birbirinden güzel ülkelerin 2018 yılı için güncel listesi...