e-devlet şifresi nasıl alınır?

e-Devlet, 8 Şubat Perşembe günü yeni bir hizmet sunmaya başladı. İsteyenler artık e-Devlet üzerinden soy ağacını sorgulayabilecek. Bunun üzerine vatandaşlar e-devlet şifresi nasıl alınır sorusunun cevabını arıyor. Haberimizden e-devlet şifresinin nasıl alınacağına ilişkin detaylara ulaşabilirsiniz.

Haber Merkezi Yeni Şafak
e-devlet.

Alt/üst soyağacı sorgulama işlemleri dün e-Devlet tarafından kullanıcıların hizmetine açıldı ve büyük ilgi gördü. Şifresini almayan vatandaşlar ise henüz sorgulama işlemlerini gerçekleştiremedi. Birçok kişi ya unuttuğu için ya da daha önce almadığı e-Devlet şifresinin nasıl alınabildiğini sorguladı.

E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

Turkiye.gov.tr adresinde yer alan e-Devlet platformuna giriş yapabilmeniz için postaneden bir e-Devlet şifresi edinmeniz gerekiyor. Şifrenizi PTT şubelerinden edinebilirsiniz. Sisteme de T.C kimlik numaranız ve e-Devlet şifrenizi kullanarak giriş yapabilirsiniz.

e-Devlet şifresi yurt dışında Elçilik ve Konsolosluklardan temin edilebilir. Bağlı bulunulan dış temsilciliklerden konuyla ilgili detaylı bilgi alınabilir.

Bununla birlikte, mobil imza, elektronik imza veya internet bankacılığı kullanılıyorsa, e-Devlet Kapısına bunlardan biri ile giriş yaptıktan sonra şifre oluşturulabilir.

E-DEVLET ŞİFRE YENİLEME NASIL YAPILIR?

Şifreyi kaybetme, unutma veya çaldırma ve benzeri durumlarda yeni bir şifre için şifre yenileme hizmetinden yararlanmak mümkün. Bu uygulamayı kullanmak için profilde bulunan iletişim bilgilerinden cep telefonu numarası ya da hem cep telefonu numarası hem de e-postanın e-Devlet Kapısında doğrulanmış olması gerekiyor. Bu işlemlerden herhangi birini yapılmadığı takdirde PTT şube ve Merkezlerinden şahsen yeni bir şifre alınması gerekiyor.

Şifre yenileme hizmetinin detayları için 160 numaralı e-Devlet Kapısı İletişim Merkezinden destek alabilirsiniz.

PTT'DEN E-DEVLET ŞİFRESİ ALMA

Şifre ilk alındığında PTT tarafından işlem masrafı olarak 2 TL tahsil ediliyor. Şifrenin kaybedilmesi, unutulması vb. durumlarda PTT'den alınacak her şifre için ayrıca 4 TL ücret ödeniyor. Bu işlem masrafı dışında herhangi bir yıllık ücret ödenmesi söz konusu değil.

Soy ağacı sorgulama askıya alındı

e-Devlet kilitlendi: Herkes bunu arıyor