Ev alacaklar dikkat: Dolandırıcıların yeni oyunu deşifre oldu

Dolandırıcılar bu kez yeni ev almak isteyenleri gözlerine kestirdi. İlan sitelerinde kendilerine ait olmayan lüks daireleri ucuza satışa çıkaran dolandırıcılar, senet imzalatarak şimdiden onlarca mağduriyet yarattı.

Haber Merkezi Diğer
Arşiv

Yeni dolandırıcılık yöntemi ilan siteleri üzerinden işliyor. Dolandırıcılar özellikle Beylikdüzü ve Esenyurt gibi ilçelerde bulunan başkasına ait lüks daireleri düşük fiyata ilana çıkarıyor.

Gayrimenkul danışmanı Kadir Özel; asılsız ilanlarla, film platosu gibi dairelerle insanları kandırmak amaçlı ilanlar koyduklarını açıkladı.

Dahası dolandırıcılar kapora olarak müşterilere senet imzalatıyorlar.

Özel, ''Cebinizde kaporanız yoksa size kapora mahiyetinde senet imzalatıyorlar. 30-40 bin lira civarındaki bu senetle insanları borçlandırıyorlar'' diye konuştu.

Özel bir de ''Evin tapusunun fotokopisini almadan ve araştırmasını yapmadan kesinlikle sözleşme imzalamamalarını tavsiye ederiz'' diyerek uyarıda bulundu.

Ev sahibi kiracıyı silahla rehin aldı

FOTOĞRAF 9
Kiracıyı çıkarmak için üç kriter: Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor
Son zamanlarda artan kira fiyatları, ev sahiplerinin kiracılar üzerindeki baskısını arttırdı. Kiracılar da haklarını araştırmaya başladı. Kiracı ve ev sahibi hakları konusunda BHGRE Türkiye Ülke Başkanı Ö. Burak Özmutafoğlu görüşlerini paylaştı. Kiracıların hakları neler? Kiracılar hangi sebeple çıkarılabilir? Ev sahibi kira sözleşmesini iptal edebilir mi? İşte ev sahibi ve kiracıların hakları...

Yasalar kiracıyı koruyor