Fransız medyasından SİHA itirafı: 'Türkiye dünyanın önde gelen SİHA üreticilerinden biri haline geldi'

Fransız Le Figaro gazetesi, Türkiye'nin on yıl içinde ABD, İsrail ve Çin ile dünyanın önde gelen SİHA üreticilerinden biri haline geldiğini yazdı.

Haber Merkezi AA
Birçok ülke Türk SİHA'larıyla yakından ilgileniyor.

Le Figaro gazetesinin haberinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "etki alanını genişletmek" için Libya'da ve Karabağ'da başarı gösteren SİHA'ların satış sözleşmelerini artırdığı belirtildi.

  • Azerbaycan, Ukrayna, Polonya ve Fas'tan sonra Kırgızistan'ın SİHA'larla ilgilendiği ifade edilen haberde, "Türkiye, on yıl içinde ABD, İsrail ve Çin ile birlikte dünyanın önde gelen SİHA üreticilerinden biri haline geldi." değerlendirmesi yapıldı.

Haberde, Türk SİHA’ların etkili ve savaş uçaklarından 20 kat ucuz olduğu belirtildi.

Baykar 'İhracat sözleşmesi tamamlandı' diyerek duyurdu: Türkiye'den SİHA satın alan ülke sayısı 13 oldu

Bu SİHA'ların ilk dönemde terör örgütü PKK'ya karşı ve sınırların güvenliği için kullanıldığı ifade edilen haberde, Türk SİHA’ların 2016’da Suriye’de kullanılmasının sonucu sahadaki durumun değiştiği kaydedildi.

Haberde, SİHA’ların ayrıca son iki yılda Libya’da ve yakın zamanda Karabağ’da dengeleri değiştirdiği vurgulandı.

Bayraktar TB2 SİHA'nın Ukrayna'ya satılmasının ve bu ülkenin Donbas’da bu SİHA’yı kullandığına ilişkin video yayımlamasının Rusya’nın tepkisine neden olduğu ifade edilen haberde, NATO'nun Polonya ve Letonya’nın Türk SiHA’larına ilgi duymasına temkinle yaklaştığı aktarıldı.

Rus vekilden Bayraktar TB2 yorumu: Bizi AliExpress’ten alınan malzemelerle yapıldığına inandırdılar

Ukrayna’ya ait Bayraktar TB2 SİHA Rus yanlısı güçleri vurdu
Ukrayna'ya ait Bayraktar TB2 SİHA'lar, Donbass'ta bulunan Granitnoye köyündeki Rus yanlısı ayrılıkçı güçlere ait topçu bataryasını imha etti. Rus yanlısı güçler ise pozisyonlarını bırakarak kaçtı.

Mete Yarar 'Türkiye teknoloji satamıyor' diyen Murat Gezici'ye canlı yayında tek tek anlattı
CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında kamuoyu araştırmacısı Murat Gezici'nin, Türkiye'nin teknoloji ihraç edemediğine yönelik sarf ettiği sözlere güvenlik uzmanı Mete Yarar nelerin üretildiğini tek tek sayarak cevap verdi.

Selçuk Bayraktar: TB2 SİHA'yı TSK'ya teslim ettik ilk rahatsızlık bazı siyasilerden geldi​
Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar katıldığı canlı yayında, Bayraktar TB2 SİHA'nın yapım süresinde yaşananları anlattı. Projenin gizli yürütüldüğünü vurgulayan Bayraktar, 'Türk Silahlı Kuvvetleri için terörle mücadelede büyük üstünlük sağlayacak teknolojiyi teslim ettik ama ilk rahatsızlık sesi bazı siyasilerden geldi. Neden rahatsız oldular anlamadık.' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İHA SİHA ve AKINCI'larımız sayesinde kimsenin kapısında dilenci değiliz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Deniz ve Hava Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'nde konuştu.

Türkiye'nin savunma sanayii noktasında emsali görülmemiş bir sıçrama yaşadıktan sonra ambargolara maruz kaldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'İHA'larımızı da SİHA'larımızı da kendimiz üretiyoruz. Artık AKINCI'larımız var. Artık kimsenin kapısında dilenci değiliz. Tam aksine şimdi herkes bizden talep ediyor. Azerbaycan'da, Libya'da SİHA'larımız vardı.' dedi.

Yeni başbakan olduğu dönemde ABD'den SİHA istemeye gittiğini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Burun kıvırdılar. 'Biz NATO'da beraberiz, terörle mücadele ediyoruz. Bize destek vermeyecek misiniz' dedik. Bize 2 günlüğüne İHA verdiler. Bize lazım olan da SİHA'ydı. Ama sağ olsunlar, bu muameleleriyle önümüzü açtılar.' dedi.

İHA ve SİHA'lar ile uçuşa geçti: 169 ülkede Türkiye damgası
Türkiye savunma sanayi ve havacılıkta son yıllarda yakaladığı ivmeyi her geçen gün ileri taşıyor. Gelen son rakamlar da bu durumu kanıtlar nitelikte. İnsansız hava araçları da dahil milli imkanlarla üretilen ürünlerin ihracatında bu yıl önemli artışlar yaşanıyor. Savunmadaki Türkler programı gündemine savunma sanayide elde edilen ihracat başarısını aldı.