BBC'nin haberine göre devlet kontrolündeki Bank of Baroda, Rusya'dan ham petrol alımının arttığını, aynı zamanda yaklaşık 5 milyar dolar tasarruf edildiğini açıkladı.
Bankanın verilerine göre Hindistan, geçen mali yılda Rusya'dan ham petrol satın alarak ton başına yaklaşık 89 dolar kazanç sağladı.
Hindistan'ın 2021'de yıllık ham petrol ithalatının yaklaşık yüzde 2'sini oluşturan Rus petrolü, bankanın verilerine göre şu an neredeyse yüzde 20 seviyesine ulaştı.
Böylelikle Hindistan'ın Rusya'dan petrol ithalatı geçen sene 10 kat arttı, Rusya'nın bu ülkeye daha düşük fiyatla petrol satmaya devam etmesi bekleniyor.
Hindistan, Rusya-Ukrayna Savaşı'nda Rusya'nın saldırılarını açıkça desteklememiş olsa da "işgal", "savaş" ve kınama anlamına gelecek ifadeleri kullanmaktan kaçınmıştı.
Hint yetkililer, milyonlarca kişinin yoksulluk içinde yaşadığı bir ülke olarak yüksek fiyattan petrol alamayacaklarını ve Rusya'dan petrol ithalatını sürdüreceklerini açıklamıştı.
Almanya'dan Rusya önlemi: Yaptırımları delenlerden daha fazla hesap sorulacak
Bakan Nebati'den Kılıçdaroğlu'na vize tepkisi: Ülkenin kaderini teslim edecek kadar zavallısın
Mart ayında cari işlemler hesabı 4 milyar 484 milyon dolar açık verdi
Abdülhamid Han Akdeniz'de sondaja başlıyor: Mavi Vatan'daki arama faaliyetlerimiz hız kesmeden devam ediyor
Petrol çıktı depo yapılacak
Ticaret Bakanı Bolat'tan G20'de kapsayıcı büyüme ve insani gelişme vurgusu
Bakan Bolat'tan G20'de dokuz ikili görüşme: İhracat ve istihdamda yeni müjdeler yolda
Devler liginden Tahıl Koridoru teşekkürü
Rusya Merkez Bankası'ndan rubledeki erimeye karşı olağanüstü faiz artışı
Rusya'dan G20'ye ilişkin dikkat çeken çıkış: Dünya ekonomi için "dönüm noktası"
Yaptırımlar AB'nin Rusya ile ticaretine darbe vurdu: Yüzde 2'nin altına geriledi