HÜRKUŞ Çad'a uçuyor

Yerli imkanlarla TUSAŞ tarafından üretilen yeni nesil eğitim uçağı HÜRKUŞ, Nijer’in ardından şimdi de Çad’a satışı için imzalar atıldı. HÜRKUŞ, temel eğitim ve savaş uçağı dönüşümü arasındaki tüm eğitim kademelerinde kullanılmak üzere tasarlanmış bir uçak olarak biliniyor. Kasım 2021’de Nijer’e 2 adet HÜRKUŞ'un satışı için sözleşme imzalandığı açıklanmıştı.

Canberk Doğan Yeni Şafak
HÜRKUŞ

TUSAŞ tarafından yerli ve milli imkanlarla üretilen yeni nesil eğitim uçağı HÜRKUŞ’un talipleri artıyor. Geçen sene Nijer’e ihraç edilen uçağın şimdi de Çad’a satışı gerçekleştirildi. Eğitim ve savaşa hazırlık uçaklarının yakın zamanda Çad’a teslim edilmesi planlanıyor. Temel eğitim ve savaş uçağı dönüşümü arasındaki tüm eğitim kademelerinde kullanılan HÜRKUŞ, zorlu operasyonlarda yakın hava desteği görevlerini yerine getirmek üzere de tasarlanmış bir uçak olarak biliniyor.

FOTOĞRAF 15
Tamamen yerli ve milli: Özel olarak tasarlandı
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tarafından tasarlanan, yerli ve milli imkanlar ile üretilen eğitim uçağı HÜRKUŞ'un HYEU modelinin Ateş Filo'ya teslim edilmek için gün sayıyor. Ateş Filo için özel tasarlanan HÜRKUŞ'lar ilk kez görüntülendi.

Hürkuş NATO'da