İhracata kesintisiz destek

Her fırsatta ihracatçının yanında olduklarını dile getiren Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye’nin ihracat potansiyeline doğrudan katkı sağlayacak olan alanları desteklemeye devam edeceklerini söyledi. Pekcan, “Tasarruf bütçesi uyguluyoruz ama tasarruf uygulamadığımız tek yer, ihracat destekleri” dedi.

Haber Merkezi Yeni Şafak
2017'de yüzde 53 olan KOBİ oranı, bugün itibarıyla yüzde 70,4'e ulaştı.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Olağan Mali Genel Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla dün İstanbul'da gerçekleştirildi. Törende konuşan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Bakanlık olarak 2019 yılında da tüm destek mekanizmalarıyla, Türkiye'nin ihracat potansiyeline doğrudan katkı sağlayacak olan alanları desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

Pekcan, “Tasarruf bütçesi uyguluyoruz ama tasarruf uygulamadığımız tek yer, ihracat destekleri" dedi. Pekcan, büyük ülkelerin geleceğe dönük büyük hedefleri olduğunu belirterek, bu kapsamda Türkiye'nin de büyük hedefleri bulunduğunu dile getirdi.

ATAŞELER YEREL KADROLARLA GÜÇLENECEK

Kamu özel sektör iş birliğinin önemine değinen Pekcan, bu çerçevede DEİK ile Ticaret Bakanlığı arasındaki iş birliğinin olumlu sonuçlarının alınmaya devam ettiğine dikkat çekti. Bakan Pekcan, önümüzdeki dönemde teknolojiye, tasarıma ve markalaşmaya odaklanarak, ihracat artışını, yapısal şekilde uzun döneme yayacaklarını da bildirdi.

Pekcan, şöyle devam etti: "Türkiye, atacağı güçlü ve kararlı adımlarla dünyada yeni pazarlar keşfetmeye, müteahhitlik alanındaki liderliğini güçlendirmeye, yatırımlarda uluslararası ve bölgesel bir üs olmaya önümüzdeki dönemde de devam edecektir. Önümüzdeki günlerde ticaret ataşeleri ile bir toplantı gerçekleştireceğiz ve bu toplantıda bütün iş konseyleri başkanlarımızı ve ticaret ataşelerimizi bir araya getireceğiz. Bundan böyle, ticaret ataşelerimizi daha görünür kılmak için daha güçlü bir yapıya kavuşturacağız ve ticaret ataşelerimizi yerel kadrolarla güçlendireceğiz."

EXİMBANK’IN KOBİ ORANI YÜZDE 70,4'E ULAŞTI

Bakanlık bünyesinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Bakan Pekcan, "Eximbank aracılığıyla bugün her 100 dolarlık ihracatımızın 26 dolarını finanse ettik. 2019 yılında bunun 100 dolarda 27 dolar olmasını ve Eximbank'ın 48 milyar dolar finansman yapmasını hedefliyoruz" diye konuştu. Pekcan, Türk Eximbank'ın ihracat sigortası yaptığı ve ihracat kredisi verdiği firma sayısının 11 bini aştığını, 2017'de yüzde 53 olan KOBİ oranının, bugün itibarıyla yüzde 70,4'e ulaştığını da sözlerine ekledi.

  • ZORLU SÜREÇLERİN ÜSTESİNDEN GELDİK
  • DEİK Başkanı Nail Olpak, 2018 yılının önemli kilometre taşlarının geride bırakıldığı bir yıl olduğuna işaret ederek, zorlu süreçler yaşandığını, fakat daha önce defalarca yapıldığı gibi üstesinden gelindiğini söyledi. Söz konusu etkinlikte konuşan Olpak, “İş dünyası olarak bizim belimizi asıl büken, döviz kurunun ya da büyümenin seviyesi değil, belirsizliği. İş dünyası, önünü görmek ister. İş dünyası, huzur, güven ve istikrar ortamının devamını ister, belirsizlikten hoşlanmaz. Bu nedenle, 2018 yılının ikinci yarısında belirlenen hedeflerin yakalanmasının dinamiğiyle, 2019 yılına giriyoruz” dedi.

Öğretmen olarak ilk kez atanacaklar