|

Öğretmen olarak ilk kez atanacaklar

Kamu kurumlarında çalışmak üzere engelli ve devlet korumasında yetişen 5 bin 778 gencin bugün atama töreni yapılacak. Devlet korumasında yetişen gençler ilk kez öğretmen, mühendis, hemşire gibi unvanlı kadrolara atanacak.

Yeni Şafak
04:00 - 24/12/2018 Pazartesi
Güncelleme: 00:00 - 24/12/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
​Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk
​Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, bugün yapılacak olan engelli vatandaşların ve devlet korumasından yararlanmış gençlerin kamu kurumlarına atama töreninin detaylarını açıkladı. Selçuk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılmasının beklendiği törende devlet korumasında yetişen 3 bin 274 gencin kamuda istihdam edileceğini söyledi.

İLK DEFA YAPILACAK

Atamalar ile ilgili değerlendirmede bulunan Bakan Selçuk, kurumların talepleri doğrultusunda, ilköğretim düzeyinden 198, ortaöğretim düzeyinden 534, ön lisans düzeyinden 773, lisans düzeyinden 999 olmak üzere 2 bin 504 engellinin atama yapılmak üzere Devlet Personel Başkanlığı’na bildirildiğini söyledi.

Engelli memur adaylarının başvurularını 29 Kasım ile 7 Aralık tarihleri arasında yaptığını hatırlatan Selçuk, “Başvuru yapan hak sahiplerinin kura ile atamalarını gerçekleştireceğiz. Ataması yapılacak 3 bin 274 kişi ise devlet korumasında yetişen geçlerimizden oluşacak. Bu yerleştirmede ilk defa devlet korumasından yararlanmış gençlerimiz, öğretmen, mühendis, hemşire gibi unvanlı kadrolara atanacak” diye konuştu.

  • Noter huzurunda
    yapılacak
  • Cumhurbaşkanlığı Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek olan programda yerleştirme işlemleri noter huzurunda gerçekleştirilecek. Etkinlik kapsamında işitme engelliler işaret dili ile İstiklal Marşı söyleyecek, engelli mehteran takımı gösteri sunacak ve müzik dinletisi yapılacak.

#Zehra Zümrüt Selçuk
#Recep Tayyip Erdoğan
5 yıl önce