İngiliz bebek ürünleri zinciri Mothercare, iflas başvurusu yapıyor

İngiltere'nin bebek ürünleri perakendecisi Mothercare'in iflas başvurusunda bulunmaya hazırlandığı bildirildi.

Haber Merkezi AA
Mothercare'in İngiltere dışındaki mağazaları, bu yılın mart ayında toplam 36,3 milyon zarar yazmıştı.

Şirketten yapılan açıklamada, Mothercare'in İngiltere'deki 79 mağazasının karlılık sorunu yaşadığı, şirketin iflas başvurusunda bulunmaya hazırlandığı belirtildi.

  • Bu arada, şirketin mağazalarının kapatılması halinde 2 bin 500 kişinin işten çıkarılması bekleniyor.

Mothercare'in İngiltere dışındaki mağazaları, bu yılın mart ayında toplam 36,3 milyon zarar yazmıştı.

İflas eden dünya devinin 555 şubesi rakibine satılıyor

Alıcı bulunamadı

Şirketin, İngiltere'deki mağazalarını satmak için uzun süredir görüşmelerde bulunduğu ancak henüz bir alıcı bulamadığı belirtiliyor.

İngiltere'de son dönemde artan ekonomik riskler ve tüketici talebindeki değişiklikler nedeniyle ülkenin en büyük perakende zincirleri; çalışanlarını işten çıkarma, mağazalarını kapatma ya da iflas açıklama yoluna gidiyor.

İngiltere'de oyuncak şirketi Toys R Us, elektronik perakende zinciri Maplin, halı şirketi Carpetright, İngiliz şef Jamie Oliver'in 25 restoranlık zinciri son dönemde iflas eden şirketler arasında yer alıyor.

FOTOĞRAF 19
İflasın eşiğindeki eşine destek çıktı, mermer ustası oldu
Trabzon'un Akçaabat ilçesinde, ekonomik sıkıntılar nedeniyle işlettiği mermer atölyesinde borçlanıp, iflasın eşiğine gelen eşi Nazmi Ak'a (39) işlerinde destek olan Güllü Ak (35), kısa sürede öğrendiği mermer işinde usta oldu. Atölyede, mezar taşı, mermer döküm ve kesimi gibi pek çok işi yapan Güllü Ak, diğer yandan da 4 çocuğuna annelik yapıyor.