İstanbul'da çakar sökme telaşı: 1 ayda 1100 aracın sirenini söktük

İçişleri Bakanlığı, kamudan başlanarak özel araç sürücüleri dahil 'yetkisiz çakar' kullanımının 1 Kasım'dan itibaren yasaklanacağını, bu tarihten araçlarda 'çakar' olarak tabir edilen ışıklı uyarı işaretlerinin kullanımına izin verilmeyeceğini açıklamıştı. Resmi ve özel araçlardaki çakarların sökümüne başlandı. Çakarların sökülmesi son haftaya bırakılınca sanayide yoğunluklar yaşandı.

'Yetkisiz çakar' kullanımı 1 Kasım’dan itibaren yasaklanıyor.

Elektronik sistemler üzerine çalışan, çakarların sökümünü yapan iş yerinin sahibi İsmail Cesur, dedi.

Çakar yerine tepe lambalarının kullanılacağını belirten Cesur, ''Çakarları kimlerin kullanabileceği yasalarda belirtilmiş, kolluk kuvvetlerinin yetişebilmesi için geçiş üstünlüğü gerekiyor. Bunun için de seyyar vakumlu ya da mıknatıslı geçici yani lazım olduğu zaman kullanılabilen sistemlere talepler arttı. Bu talep doğrultusunda yeni ürünler geliştiriyoruz '' diye konuştu. Söküm işlemlerinde yoğunluğun artacağını ifade eden Cesur, '' 1 Kasım'a kadar 2 bin 500 aracın çakarını sökeceğimizi düşünüyorum'' dedi.

GÜNDEM
Trafikte ‘çakar’ tacizi bitmiyor

"7 bin araçtan çakar sökülecek"

Işıklı uyarı sistemi olan çakarların sökümünü yapan Kadir İspiroğlu ise "Bugüne kadar çakarını söktüğümüz araç sayısı 400'ü buldu. Sökme oranında ciddi bir yükselme var. Kamu, belediye, polis vb. araçların çakarları da sökülüyor. Biz de yoğun şekilde söküyoruz" dedi.

GÜNDEM
İstanbul'da trafik arttı: Çakarlı araçların emniyet şeridi yolculuğu başladı