İstanbul’dan Rusya’ya gönderilen mandalinalar yanlış etiket kurbanı oldu: 21 ton mandalina imha edildi

İstanbul’dan Rusya’ya gönderilen 21 ton mandalina yanlış etiketleme yapıldığı için imha edildi. Rusya Tarım Ürünleri Denetim Ajansı'na (Rosselhoznadzor) bağlı uzmanlara göre, yapılan denetimde mandalinaların hem İstanbul çıkışlı olduğu hem de ABD menşeili olduğu anlaşıldı.

Haber Merkezi İHA
Rusya'ya gönderilen 21 ton mandalina imha edildi.

İstanbul’da bulunan bir firma mandalinaları Rusya’ya gönderdi. Fatura ve kasa etiketlerinde mandalinaların menşei Türkiye olarak belirtildi.

Rusya Tarım Ürünleri Denetim Ajansı’na (Rosselhoznadzor) bağlı uzmanlar Rusya’da bulunan Sofya Dağıtım Deposuna baskın yaparak tüm ürünleri inceledi.

  • Rosselhoznadzor tarafından yapılan açıklamada İstanbul’dan Rusya’nın St. Petersburg şehrine gönderilen 21 ton mandalinanın imha edildiği belirtildi.

Mandalinaların imha edilme nedeni ise her zamankinden farklı oldu. Rosselhoznadzor’a bağlı uzmanlara göre, yapılan denetimde mandalinaların hem İstanbul çıkışlı olduğu hem de ABD menşeili olduğu anlaşıldı.

Yetkililer, yanlış etiketleme yapılması üzerine el koydukları 21 ton mandalinayı imha etti.

FOTOĞRAF 11
Mandalina sevenler dikkat: Çekirdeğini sakın yemeyin
Kış aylarının vazgeçilmezi ve turunçgillerin baş tacı olan mandalina herkes tarafından bolca tüketilir. C vitamini açısından zengin olan mandalina kalbe, kansere ve bağışıklığa şifa olsa da porsiyon kontrolünün yapılması şart. Beslenme ve Diyet Uzmanı Müzeyyen Çelik, porsiyon kontrolünün haricinde iki konuda daha uyarıda bulunuyor.