ÖTV değişikliğini indirimli fiyata yansıtmayanlara inceleme

Ticaret Bakanlığı, sıfır kilometre araç satışında ÖTV matrah değişikliği sonrası ortaya çıkan indirimi fiyatlara yansıtmadığı iddia edilen bayiler için müfettiş görevlendirdi. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "Yaptırımları çok ağır olur. Gereken yapılacak" demişti.

Haber Merkezi Diğer
Fotoğraf: Arşiv

Özel Tüketim Vergisi'nde (ÖTV) yapılan matrah değişikliği sonrası ortaya çıkan indirimi, araç satış bayilerinin fiyatlara yansıtmadığı iddiasıyla ilgili Ticaret Bakanlığı harekete geçti. İndirimi fiyatlara yansıtmadığı iddia edilen bayiler için Bakanlık tarafından müfettiş görevlendirdi.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş'tan önemli açıklama: Tespit edersek yaptırımları çok ağır olur

YAPTIRIMLARI AĞIR OLUR

Otomotiv sektörüyle ilgili teftiş kurulunun harekete geçtiğini söyleyen Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "Bayiler, galerilerle anlaştı deniliyor. Bunu araştıracağız. Araç stokta tutulmuşsa, galeriye verilmişse, vatandaşa verilmemişse ve biz bunu tespit edersek yaptırımları çok ağır olur. Gereken yapılacak" demişti.

FOTOĞRAF 15
ÖTV indirimi sonrası araç fiyatlarında büyük düşüş: İşte yeni fiyatlar
Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren ÖTV kararı dün gece Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre ÖTV matrahları arttırıldı. Vatandaşların dün geceden bu yana sürekli arattığı ÖTV indiriminde fiyatı 92 bin lirayı aşmayan otomobiller için ÖTV yüzde 45 olarak belirlendi. Bu gelişmeler sonrası milyonlarca vatandaş en ucuz sıfır otomobil araştırması yapmaya başladı. İşte 2021 ÖTV indirimi sonrası marka marka sıfır araç fiyatları listesi…