Rusya'nın ruble hamlesi devam ediyor: İki şirkete daha gaz akışı kesildi

Ukrayna'ya yönelik işgal girişimi sonrası yaptırım yağmuruna tutulan Rusya ruble ile ödeme yapmayan şirket ve ülkelere gaz akışını kesmeye devam ediyor. Son olarak Rus enerji şirketi Gazprom, Shell Energy Europe ve Danimarkalı Orsted şirketine doğal gaz sevkiyatının tümüyle durdurulduğunu bildirdi.

Haber Merkezi AA
Foto/arşiv

Gazprom'dan yapılan yazılı açıklamada, Shell Energy Europe'un ve Danimarka merkezli Orsted'in, Rus gazı sevkiyatı için ruble cinsinden gerekli ödemeyi yapmadıkları belirtildi.

Rus gazı için ödemelerin 1 Nisan itibarıyla rubleyle yapılması şartına işaret edilen açıklamada, söz konusu ödemeyi yapmayan Shell Energy Europe ve Orsted'e doğal gaz sevkiyatının bugünden itibaren tümüyle durdurulduğu kaydedildi.

Gazprom, daha önce rubleyle ödeme yapmadıkları gerekçesiyle Polonya, Bulgaristan, Finlandiya ve Hollanda'ya doğal gaz sevkiyatlarını durdurmuştu.

FOTOĞRAF 10
İTO Başkanı Şekib Avdagiç'ten konutta kiraları düşürecek beş öneri
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, konutu etkileyen en önemli unsurun arsa maliyeti olduğunu belirterek, konut arzını artırarak kiraların düşmesine katkı sunacak 5 öneri paylaştı.

Rekabet Kurulu'ndan birleşme ve devralma işlemlerine izin

Avrasya Tüneli'nden bir ayda 21 bin motosiklet geçti